Üniversitemiz Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) tarafından düzenlenen, proje yürütücüsü Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK ve küratörü Siret UYANIK’ın katılımıyla ‘‘Anadolu Uygarlıklarından İzler’’ Projesinin Sunumu isimli söyleşi, 23 Aralık 2021 tarihinde TÜTAM Müdürü Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir.

Söyleşide, proje kapsamında Anadolu’nun zengin kültürel mirasının güncel sanat eserleri aracılığıyla aktarılmasının önemi vurgulanmıştır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla kitabı da yayınlanan projede, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi gibi kurumların yanısıra, Sofya, Filibe kentlerinin kültür mekânlarında da  ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen sergi, konferans, konser gibi etkinliklerin bir arada kurgulandığı anlatılmıştır. Sanatın bir birleşme noktası olarak görüldüğü projede, genç sanatçıların usta sanatçılarla buluşturulduğu sanat faaliyetlerinden örnekler verilmiştir. Söyleşi, üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencilerinin sorularının cevaplanmasıyla sona ermiştir.

TÜTAM Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim ÖZGENOĞLU tarafından Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK ve Siret UYANIK’a üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikası takdim edilmiştir.