Atılım Üniversitesinde "Türkiye Turizminde Kruvaziyer Turizminin Yeri" paneli
14.12.2023

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen panel, "Türkiye Turizminde Kruvaziyer Turizminin Yeri" başlığıyla gerçekleştirildi. Panel, sektörde önde gelen isimlerin katılımıyla yapıldı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mithat Üner, hizmet sektörünün küresel düzeyde dünya ekonomisine olan etkisini vurgulayarak, turizm sektörünün giderek artan önemine dikkat çekti. Hizmet sektörünün artık dünya ekonomisinde önde gelen sektör olduğunu belirtti. Panelin moderatörlüğünü yapan İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan, ülkelerin büyüme stratejilerinin uluslararası rekabet avantajlarına göre belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de sektörlerin bu açıdan sıralandırılması gerektiğini ifade etti. Birkan, turizm sektörünün Türkiye için bir lokomotif sektör olduğunu, turizmin sağladığı avantajlar ve emek-yoğun bir sektör olması nedeniyle daha fazla istihdam sağladığını, girdilerinin büyük kısmının ülke içinden karşılandığını ve bu sebeple diğer sektörlere nazaran ekonomik çarpan etkisinin daha yüksek olduğunu, ayrıca cari açığın finanse edilmesine önemli katkı sağlayan bir ihracat sektörü olduğunu belirtti.