Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü madalyaları topladı
20.01.2020
Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri Buğra Erdal'ın kafile başkanlığını yaptığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) tarafından 15-17 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen 3.Gelenekten geleceğe yemek yarışmasında farklı dallarda 3'ü Bronz ve 3'ü Gümüş madalya olmak toplamda 6 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Öğrencilerimizin katılmış oldukları yarışmalar, yaptıkları yemekler ve aldıkları dereceler şu şekildedir:
Üniversiteler Arası Kapalı Kutu Yarışması(Bronz Madalya):
Katılan öğrenciler: Onat Yekta Bural, Metehan Oğuz ve Mert Kayabaşıoğlu
Başlangıç Yemeği - Asitte Levrek Confit Sebzeler ve Özel Sos eşliğinde
Ana Yemek - Mürekkep Soslu Fırın Kalamar Mantarlı Patlıcanlı Siyez Bulguru eşliğinde
Tatlı - Muhallebili Kuru Meyve Bohçası Tereyağlı Pekmez Sos eşliğinde
Türkiye Geneli Profesyonel Bireysel Yarışma(Gümüş Madalya):
Katılan öğrenciler: Onat Yekta Bural
Domates Soslu Alma Dolması
Mert Kayabaşıoğlu
Sarımsaklı Günkurusu Soslu Kuzu Küşleme Pancarlı Beğendi ve Izgara İstiridye Mantarı eşliğinde
Arda Atay
Kayısı Yahnisi
Türkiye Geneli Profesyonel Ekip Yarışması(Bronz Madalya):
Katılan Öğrenciler:Mert Kayabaşıoğlu, Anıl Akat ve Arda Atay
Başlangıç Yemeği - Fesleğen Köpüklü Piruhi
Ana Yemek-Menengiç Soslu Kuzu Karski Pesto Soslu Beğendi eşliğinde
Tatlı - Ayva Tatlısı Taze Naneli Manda Kaymağı eşliğinde
Türkiye Geneli Profesyonel Ekip Yarışması(Bronz Madalya):
Katılan Öğrenciler:Onat Yekta Bural, Berk Böcekler ve Metehan Oğuz
Başlangıç Yemeği - Sumak Ekşili Zeytinyağlı Kuru Dolma
Ana Yemek - Mutancana
Tatlı - Orjinal