Bölüm Tanıtımı
Yazılım Mühendisliği Bölümümüz 2005 yılında kurulmuştur. Bölümümüz Ankara’daki ilk Yazılım Mühendisliği Bölümüdür. Günümüz teknolojilerindeki hızlı gelişme, Yapay Zeka, Makine Öğrenme, Büyük Veri, Blokzinciri teknolojileri, Yazılım Mühendisliğnini yine günümüzün ve geleceğin meslekleri arasında ilk sıralara taşımıştır.
Yazılım Mühendisliği Bölümümüz Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde, kaliteli bir eğitim kadrosu ile birlikte eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitemiz, bu alanda Türkiye’de Doktora düzeyinde eğitim veren iki üniversiteden biridir.
Bölümümüzde, yazılımın temel fazlarına (analiz, tasarım, geliştirme, sınama gibi) ve ilgili metodolojilere kapsamlı olarak odaklanıldığı gibi, Nesne-tabanlı Analiz ve Tasarım, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım Kalite Güvencesi, Yazılım Gereksinim Mühendisliği, Yazılım Tasarım ve Mimarisi, Yazılım Proje Yönetimi, Yazılım Sınama ve Model Güdümlü Yazılım Geliştirme gibi farklı uzmanlık alanı konularında da eğitim verilmektedir.
Bölümümüz müfredatı, yazılım sektörünün gereksinimleri doğrultusunda, büyük ölçekli yazılımların geliştirmesinin her aşamasında görev alabilecek niteliklerde mezunlar vermeye yöneliktir. Yazılım Mühendisliği Bölümümüz MÜDEK tarafından 30 Eylül 2022 tarihine kadar akredite edilmiş ve Avrupa’da geçerli EUR-ACE etiketi almaya hak kazanmıştır. Bu etiket sayesinde mezunlarımız Avrupa Birliği ülkelerinde hem lisanüstü programlarına kabulde hem de çalışma ortamlarına girmede çok önemli bir avantaja sahip olmuşlardır.
Bölümümüz bünyesindeki Büyük Veri ve Bulut Bilişim Laboratuvarı, Mobil uygulamaların geliştirildiği MobiLab, Tıp Bilişimi araştırmaları için kurulmuş simülasyon laboratuvarı SimLAB, ve yazılım eğitim laboratuvarları, farklı yazılım araçlarını ve donanımlarını barındırmakta ve öğrencilerimizin güncel yazılım teknolojilerini ve araçlarını kullanmalarına olanak sağlamaktadır.
Bölümümüz mezunları, yazılım ve araştırma-geliştirme firmalarında (Teknoparklarda), bilgisayar ve yazılım teknolojilerine odaklanan ya da bu teknolojilerden yararlanan ulusal/uluslararası kurumlarda (bankalar, sağlık kurumları, özel ya da kamu kurumlarının bilgi işlem merkezleri, Telekom firmaları, TÜİK, SPK, BDDK, EPDK, RK ve üniversiteler gibi) ve TÜBİTAK gibi araştırma kurumlarında çalışabilmektedirler.
Misyon
Yazılım yaşam süreci içinde mühendislik yaklaşımlarını kullanarak etkili çözümler üretebilecek nitelikli bireyler yetiştirmek ve bilimsel çalışmalarla yazılım mühendisliğine yön vermek.
Vizyon
Yetkin yazılım mühendisleri yetiştiren, bilimsel araştırmalarla yazılım mühendisliğine yeni ufuklar açan bir bölüm olmak.
Haberler
Etkinlikler
Şehrin Tipografisi: 17 Eylül Üni. Grafik Tasarım Bölümü Araş. Gör. Şule Bayrak'ın Sunumu
Atılım Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Gazi Üniversitesi Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortak bir çalışma şeklinde "Geçici Afet Konuları ve Dezavantajlı Gruplar" çalıştayı gerçekleştirilmiştir.
Dekanlık - Öğrenci Buluşması / Dean - Student Meeting
Dekanımız, tüm öğretim elemanlarımız aramıza yeni katılan öğrencilerimizle bir arada olacaktır.
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ