Hakkımızda
Sınıfta klasik yöntemlerle sürdürülen eğitim, bilgi çağı bireyleri için bilgisayar destekli eğitim ve uzaktan eğitim modellerine göre daha düşük esneklikte ve daha az etkin olabilmektedir. Eğitim ortamında uzun yıllar boyunca en önemli yeri alan ders kitapları, bilgi çağı öğrencileri için yüksek motivasyonu sağlama konusunda yeterli olmamaktadır. Değişen ve gelişen koşullar karşısında öğrencilerin gereksinim duyduğu somut ve alternatif yaşantıları yeterli ölçüde sağlamak için yeni, zengin ve etkileşimli eğitim ortamlarının kullanılmasına gereksinim vardır. Çoklu ortam (multimedya) eğitim dünyasına bir heyecan kazandırmıştır. Multimedya sıradan bir kitap yerine, hareketli, etkileyici ve öğrencinin motivasyonunu artırıcı bir eğitim ortamı oluşturulmasını sağlamaktadır. Eğitim animasyon, simülasyon, video ve çarpıcı görseller ile desteklenmektedir. Eğitim alanında son zamanlarda yapılan pek çok araştırmada belirtildiği gibi teknoloji artık eğitim sistemlerinde önemli bir yer tutmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı sadece öğrenme içeriğinin çoklu ortam zenginliği ile değil aynı zamanda öğrenmeyi pasif bir olgu olmaktan çıkarıp keşif, heyecan ve ilgi uyandıran, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerinin gelişmesine katkıda bulunan yöntemlerle sunabilmesiyle de daha kaliteli bir öğretime imkân tanımaktadır. İnternet de öğrencinin kendi hızında çalışma yapmasını yani bireyselleştirilmiş eğitim ile hayat boyu öğrenmeyi mümkün kılmaktadır.
Günümüzde, öğretim elemanının rolü de öğretmenin baskın olduğu bir konumdan ziyade rehber, öğretimi kolaylaştırıcı ve koç konumuna dönüşmüştür. Öğrenme günümüzde sınıf ile sınırlı olmayıp, sınıf dışında ve öğretmensiz de devam etmektedir. Dolayısıyla yeni öğrenme-öğretme tekniklerinin ve etkin öğrenme ortamlarının benimsenmesi gündeme gelmiştir. Problem temelli öğrenme, aktif öğrenme, yaparak, deneyerek öğrenme gibi yeni ve etkileşimli yaklaşımları geliştirmek ve uygulamak, bilişim teknolojilerini kullanmak öğreneni daha aktif kılmaktadır.
Atılım Üniversitesi, Öğretme ve Öğrenme Merkezi (ÖGEM), eğitimde başarıyı ve eğitmenlerin performanslarını artırmak, öğrencilerin ise daha etkili ve kalıcı öğrenmeleri ve bu amaç için ihtiyaç duyulan en son teknolojilerin de işe koşulmasını sağlamak adına çeşitli çalışmalar ve etkinlikler yürütecektir. Yenilikçi, yapılandırmacı, bireyselleştirilmiş, 7/24 eğitim ve hayat boyu öğrenme yaklaşımları destekleyecek özgün projelerle konusunda lider olmayı hedeflemektedir.
Haberler
Etkinlikler
Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesinde 28 Mart Cuma Günü gerçekleştirilecek olan Endometriozis Farkındalık Toplantısı'na hepiniz davetlisiniz.
Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi
28 Mart 2025, 11:00 - 13:30
Psikoloji Bölümü etkinliği
Cengiz Yenerim Salonu (Mavi Salon)
27 Mart 2025, 12:30 - 13:30
Bilişim Sistemleri Topluluğu
1020 nolu Konferans Salonu
26 Mart 2025, 13:00 - 14:30
25 Mart 2025 Salı günü saat 14.00’te Reo-tek interaktif dijital müzecilik & sergi tasarımı ofis tasarımcıları MMR 201 & 202 Mimarlık Tasarım I-II dersleri kapsamında ”Dijital ve Deneyim Odaklı Müzecilik: İnteraktif Sergi Tasarımı ve Teknoloji Kullanımı” başlıklı sunum gerçekleştirilecektir.
Kemal Zaim Konferans Salonu
25 Mart 2025, 14:00 - 16:00
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu
Lamia Ergenekon Konferans Salonu
25 Mart 2025, 14:00 - 15:00
KVKK Bilgilendirme ve Farkındalık Konferansı
Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu
25-28 Mart 2025, 08:36 - 08:36
Mezun -Öğrenci Buluşması
Cengiz Yenerim Konferans Salonu
24 Mart 2025, 14:30 - 16:30
Psikoloji Bölümü Etkinliği
Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
24 Mart 2025, 13:30 - 15:00
21 Mart 2025 Cuma günü saat 14.00’te Atılım Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çılga Resuloğlu tarafından MMR 201 & 202 Mimarlık Tasarım I-II dersleri kapsamında ”Kavaklıdere’nin Öyküsü” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.
GSTMF 4. Kat, S3 stüdyosu
21 Mart 2025, 14:00 - 16:00
Enerji ve İklim Değişikliği Topluluğu
Kemal Zaim Konferans Salonu
21 Mart 2025, 13:00 - 14:00