Hakkımızda
Sınıfta klasik yöntemlerle sürdürülen eğitim, bilgi çağı bireyleri için bilgisayar destekli eğitim ve uzaktan eğitim modellerine göre daha düşük esneklikte ve daha az etkin olabilmektedir. Eğitim ortamında uzun yıllar boyunca en önemli yeri alan ders kitapları, bilgi çağı öğrencileri için yüksek motivasyonu sağlama konusunda yeterli olmamaktadır. Değişen ve gelişen koşullar karşısında öğrencilerin gereksinim duyduğu somut ve alternatif yaşantıları yeterli ölçüde sağlamak için yeni, zengin ve etkileşimli eğitim ortamlarının kullanılmasına gereksinim vardır. Çoklu ortam (multimedya) eğitim dünyasına bir heyecan kazandırmıştır. Multimedya sıradan bir kitap yerine, hareketli, etkileyici ve öğrencinin motivasyonunu artırıcı bir eğitim ortamı oluşturulmasını sağlamaktadır. Eğitim animasyon, simülasyon, video ve çarpıcı görseller ile desteklenmektedir. Eğitim alanında son zamanlarda yapılan pek çok araştırmada belirtildiği gibi teknoloji artık eğitim sistemlerinde önemli bir yer tutmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı sadece öğrenme içeriğinin çoklu ortam zenginliği ile değil aynı zamanda öğrenmeyi pasif bir olgu olmaktan çıkarıp keşif, heyecan ve ilgi uyandıran, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerinin gelişmesine katkıda bulunan yöntemlerle sunabilmesiyle de daha kaliteli bir öğretime imkân tanımaktadır. İnternet de öğrencinin kendi hızında çalışma yapmasını yani bireyselleştirilmiş eğitim ile hayat boyu öğrenmeyi mümkün kılmaktadır.
Günümüzde, öğretim elemanının rolü de öğretmenin baskın olduğu bir konumdan ziyade rehber, öğretimi kolaylaştırıcı ve koç konumuna dönüşmüştür. Öğrenme günümüzde sınıf ile sınırlı olmayıp, sınıf dışında ve öğretmensiz de devam etmektedir. Dolayısıyla yeni öğrenme-öğretme tekniklerinin ve etkin öğrenme ortamlarının benimsenmesi gündeme gelmiştir. Problem temelli öğrenme, aktif öğrenme, yaparak, deneyerek öğrenme gibi yeni ve etkileşimli yaklaşımları geliştirmek ve uygulamak, bilişim teknolojilerini kullanmak öğreneni daha aktif kılmaktadır.
Atılım Üniversitesi, Öğretme ve Öğrenme Merkezi (ÖGEM), eğitimde başarıyı ve eğitmenlerin performanslarını artırmak, öğrencilerin ise daha etkili ve kalıcı öğrenmeleri ve bu amaç için ihtiyaç duyulan en son teknolojilerin de işe koşulmasını sağlamak adına çeşitli çalışmalar ve etkinlikler yürütecektir. Yenilikçi, yapılandırmacı, bireyselleştirilmiş, 7/24 eğitim ve hayat boyu öğrenme yaklaşımları destekleyecek özgün projelerle konusunda lider olmayı hedeflemektedir.
Haberler
Etkinlikler
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004