Tanrı ve Tanrıçalar Sergisi Yapıldı
15.12.2014
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünün Sahne ve Kostüm Tasarımı dersi kapsamında düzenlenen "Tanrılar ve Tanrıçalar Sergisi"nin açılışı 3 Aralık 2014 tarihinde Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Yalçın Zaim'in katılımıyla gerçekleştirildi.
"Sahnelenen eserin değer kazanması eser ile kostüm arasında bütünlük sağlanmasına ve görsellik kadar iyi bir araştırma yapılmasına bağlıdır. Kostüm kreatörlüğü sektörde aranan bir iş koludur. Dünyaca ünlü birçok moda tasarımcısı sahne sanatlarına yönelik kostümler tasarlamış ve uluslararası çapta büyük yankılar uyandırmışlardır. Kostüm tasarımı sürecinde bir tasarımcının dikkat etmesi gereken detaylar vardır; ergonomi, kullanım kolaylığı, dekor ve diğer kostümlerle bütünlük, eserin üslubuna uygunluk bu detaylardan bazılarıdır."
Yrd. Doç. Pınar Olgaç’ın koordinatörlüğündeki MSÇ 478 kodlu Sahne ve Kostüm Tasarımı dersinde öğrencilere aktarılan bu bilgiler ışığında belirlenen uygarlıkların tanrı ve tanrıçalarından yola çıkılarak, özgün kostümler ve tamamlayıcı aksesuarlar öğrencilerimiz tarafından tasarlanarak üretilmiştir. Ortaya çıkan çalışmalar Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Alanı’nda “Tanrı ve Tanrıçalar Sergisi” başlığı ile sergilenmektedir.
Sergide çalışmaları yer alan öğrenciler ve temaları şunlardır:
Özlem Akçakaya: Mezopotamya Uygarlığının Akat ve Japon tanrı ve tanrıçası “Susannoo” ve “İştar”
Yeşim Urcan: Yunan Uygarlığı’nın Ay Tanrıçası “Selene” ve Güneş Tanrısı “Helios”
Sevda Aydın: Aztek Uygarlığı’nın Ana Tanrıçası “Koatlikue” ve Ateş Tanrısı “Suhtle Kuhtli”
Ebru Coşkun: Mısır Uygarlığı’nın Ateş Tanrısı “Horus” ve Aşk Tanrıçası “Hathor”
Gül Komşuoğlu: Minos Uygarlığı’nın “Yılan Tanrıçası”