MMR 20X | 100. Yıl: Yeniden Düşünme Zamanı
14.05.2024

Cumhuriyet’in modernleşme projesi olarak tanımlanan Ankara özgün ve önemli planlama kararlarına tanık olmuş ve bununla beraber yeni mimarlık yapıtları ve kentsel mekanlar yaratılmıştır. Cumhuriyet, mekânın kullanımını özgürleştirici etkisiyle kamusal yapıları şekillendirdiği gibi bireyin toplum ve devlete karşı konumunu da önemli bir şekilde dönüşüme uğratmıştır.  Modern bir başkentin sıfırdan yaratılma projesinde bir yandan devam eden imar çalışmalarının etkisiyle gelişim devinimleri içindeyken kent yaşamı ve kentlisi ile diğer kentlere örnek olma çabasında olan bir kent haline gelmiştir. Kent, Cumhuriyetin ilanından başlayıp başkent oluşundan 100. Yılına kadar mevcut yapı stoğunda değişime- dönüşüme tanıklık etmektedir. MMR 201 ve MMR 202 Mimari Tasarım Stüdyosu da Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle stüdyo temasını bu kapsamda belirlemiştir. MMR 201 stüdyo öğrencileri 100. yılda kentsel dönüşüm için alternatif bir model önerilerinin sorgulandığı konut tasarımı,  MMR 202 stüdyo öğrencileri ise kentte yaşayanların mimarlık ile ilişkisinin sorgulandığı Ankara Mimarlık Merkezi tasarımı,üzerinde çalışılmıştır. Maltepe'de bulunan Anıtkabir'e komşu arazide öğrencilerimizin bir dönem boyunca üzerinde çalıştıkları projeler MMR 20X 100. Yıl Yeniden Düşünme Zamanı isimli sergi ile GSTMF ve Mühendislik paydaşları ile paylaşılmıştır. Sergi açılışı 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 13:30’da GSTMF Binası 3. Kat Sergi Holü'nde gerçekleşmiştir.14 Mayıs - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında ziyarete açık kalacaktır.