Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu CNBE-E'de...
09.07.2024

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, 9 Temmuz 2024 salı günü saat 16.00-17.00 arasında CNBC-e televizyonunda Melis Hazal Karagöz'ün sunduğu SON BASKI yayınına katıldı. Programa, Nasıl bir EKONOMİ gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da ABD'den katıldı.

Sohbetin ilk sorusu, TÜİK'in yayımladığı enflasyon (TÜFE) ile ilgili ayrıntılar oldu. Daha sonra yine TÜİK Başkanının, enflasyonu iş dünyasının aşırı karlarının tetiklediği sorusu geldi. Sohbetin ikinci bölümünde Mehmet Şimşek'in uyguladığı ortadoks politikaların HSBC tarafından olumlu karşılandığı, dolayısıyla dolarizasyonun cazibesinin azaldığı, ancak enflasyonun hızının daha yavaş düşeceği ve buna karşın yıl sonu büyüme hedefinin de yüzde 3.1'den yüzde 3.8'e yükseltilği hatırlatılarak konu hakkındaki fikirler soruldu.

İSO tarafından yayımlanan ihracat iklimi endeksinin yüzde 50,6 olarak gerçekleştiği ve buna ilişkin yorumların ne olduğu da soruldu.Nevzat Saygılıoğlu, bu sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap vererek ekonomi politikalarının sadece OVP'ye endekslenmesinin yetersiz olduğunu vurguladı. Enflasyon ile mücadelenin ciddi fren politikalarını gerektirdiğini, oysa enflasyonu azdıran ve kamuda tasarrufu ortadan kaldıran yasal ve idari düzenlemelere devam edildiğini söyledi. 

Programı izlemek için tıklayınız.