29 Nisan 2024 tarihinde önce Ekol Lojistiğin İzmit/Gebze’de yer alan  Lotus tesisine ve  takibinde Maltepe Üniversitesi,Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne bir gezi düzenlenmiştir. 

Bu gezi, Bölüm öğrencileri için her yıl her iki sömestrde de yapılan ziyaretlerden birisi olarak gerçekleştirilmiştir.

Geziye Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ve bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Hülya Saygılı ile 28 Bölüm öğrencisi katılmıştır.

Gezinin ilk ayağında Ekol Lojistik Lotus Tesisi ziyaret edilmiştir.

29 Nisan 2024 Pazartesi sabahı Ekol Lojistiğin İzmit/Gebze’de yer alan Lotus Tesisi Lotus kafede Ekol Lojistik ekibi ile bir araya gelinmiştir. Burada ikramlar eşliğinde Ekol Lojistik liderleri, Lotus tesisi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yer alan tesisleri ile ilgili sunumlar yapıp ve saha gezisine başlamadan önce iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verilmiştir.

Ekol Lojistik liderleri şirketin başarısını müşteri odaklı, entegre, esnek, yenilikçi/ teknolojik üretim modelini benimsemesi ve sektöründe hep lider olma prensipleri ile çalışması olarak açıklamıştır. Aynı zamanda şirketin çevresel, finansal, sosyal fayda gibi sürdürülebilir değer yaratma çabası ile öne çıktığı vurgulanmıştır. 

Sunumlar sonrası, ilgili liderler eşliğinde Lotus Tesisi saha gezisi gerçekleştirilmiştir. Ekol Lojistik Lotus Tesisi, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve LEED sertifikalarına ek olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin TAPA (Transported Asset Protection Association/ Taşınan Varlıkları Koruma Derneği) FSR A sertifikasına sahip en büyük deposu unvanına sahiptir. TAPA sertifikasyon sürecinin personel, giriş güvenlik araçları, izleme sistemleri, değerli saklama alanları ve diğer birimlerin en yüksek seviyede denetimlerini kapsayan bir süreci içerdiği ifade edilmiştir. 

Lotus, Türkiye’nin en büyük depolama alanına (30 futbol sahası büyüklüğünde) sahip olması ile Ekol’ün en yüksek operasyon hacminin gerçekleştiği tesisi konumundadır. Tesisde depolama, taşımacılık, gümrükleme ve ulusal dağıtım hizmetleri entegre bir şekilde verilmektedir. 35 bin metrekarelik alanı kaplayan solar panelleri ile elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını (yaklaşık % 70’ini) kendisinin karşıladığı ifade edilmiştir.

Bu kapsamda bölüm öğrencilerimizin sektöründe öncü bir tesisi ziyaret etmesi ve verilen hizmetleri yerinde izlemesi; aldıkları eğitimin ne kadar önemli olduğunu, ayrıca sektörün ticarette, ekonomide, sosyal hayatta ve sürdürülebilir büyümedeki rolünü anlamalarında önemli katkıları bulunduğunu göstermiştir... 

Lotus tesisi saha gezisi sonrası, Lotus kafede tesis liderleri ile tekrar bir araya gelinmiştir. Gezinin bu aşaması saha gezisi sonrası soru-cevap aşaması olarak gerçekleşmiştir. Burada alınan öğlen yemeği sonrası gezinin ikinci ayağı olan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Türkçe Bölüm başkanı Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik İngilizce Bölüm başkanı Doç. Dr. Fulya Taşel tarafından düzenlenen program çerçevesinde, lojistiğin önemine değinilmiş, bölüm tanıtımı yapılmış ve öğrenci topluluğu üyelerinin tanışması sağlanmıştır. İletişimin devamı ve ileriye dönük ortak sosyal ve bilimsel alanlarda işbirliğinin yapılması yönünde görüşler oluşmuştur. 

Bu ziyaretler sonrasındaki serbest zamanda öğrencilerimiz UTL Topluluğunun hazırladığı programla eğlenmiş ve ertesi gün kampüse geri dönüş gerçekleştirilmiştir.