Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu Enflasyon Verilerini Değerlendirdi
04.05.2024

Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Nevzat Saygilioglu 2024 yılı Nisan ayına ilişkin aylık, yıllık ve dört aylık enflasyon değerlendirmesini yaptı. Bloomberg televizyonunda Reyhan Baysan‘ın Focus programında konuşan Nevzat Saygılıoğlu enflasyonla ilgili beklentilerin tahminlere uygun gerçekleştiğini ancak enflasyonu kalıcı önlemede henüz yapısal tedbirlerin devreye sokulmadığını ifade etti. Hem talep enflasyonu ve hem de  maliyet enflasyonu olgusunun devam ettiğini belirtti. Kısa verimli beklentiler yerine daha kalıcı yapısal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu arada Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı Nisan ayı dış ticaret rakamlarının da ithalatı daraltarak veya zorlayarak dış ticaret açığını azaltmanın mümkün olmadığını belirtti.

Programı izlemek için tıklayınız.