Bölüm Başkanımız Bloomberg Tv'de
15.05.2023

Bloomberg HT'nin 15 Mayıs 2023 pazartesi günkü "Son Dakika" programına katılan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Saygılıoğlu; seçim sonuçları ile ekonomi ilişkisinde seçmenin, soğan ve patates ile sembolleşen fiyat artışlarına itibar etmediğini, mutfaktaki yangının sonuçlara tam yansımadığını, vatandaşın oyunu vermesinde sosyolojik faktörlerin öne çıktığını, milliyetçilik ve muhafazakarlık, etnisite gibi ana akım veya damarların etkili olduğunu belirtti.

Yeni dönemde enflasyonla mücadelenin nasıl olması gerektiği sorusunu cevaplandıran Saygılıoğlu, bugünkü konjonktür itibariyle enflasyonun öne geçemeyeceğini, kavgada yumruk sayılamayacağını, hem seçimlerde verilen taahhütlerin ve hem de yakın gelecekteki yerel seçimlerin enflasyonla mücadelenin önündeki engeller olduğunu ifade etti. Sunucunun o zaman enflasyonla mücadelenin önüne neyin geçmesi gerektiğini sorması üzerine, Saygılıoğlu, asıl çözümün büyüme üzerinde durulması ve döviz, faiz konularının çözülmesi gerektiği konusuna dikkat çekti.