Bölüm Başkanımızın Deprem Vergileri ile İlgili Görüşleri
20.02.2023

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, 17 Şubat 2023 akşamı Bloomberg Tv'de "60 Dakika" programına katılarak deprem vergileri hakkındaki çeşitli soruları cevaplandırdı.

Bölüm Başkanımız; 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ili etkileyen asrın en büyük deprem felaketi dolayısıyla yurt dışından ve yurt içinden çok ciddi yardımların geldiğini, çok büyük yardım kampanyalarının yapıldığını, bunun çok önemli bir moral ve hatta mali destek olduğunu belirtti.

Ancak; yıkıcı depremin etkilerini gidermek adına bu yardımların yetmeyeceğini vurgulayan Prof. Saygılıoğlu, 2023 bütçesindeki kaynaklardan ve borçlanmadan bahsetti.

Asıl deprem yaralarını sarmak üzere vergiye ihtiyaç olduğunu kesin bir dille vurguladı. 1999'daki deprem sonrası getirilen vergilerin nasıl kullanıldığı yönündeki kamuoyunun olumsuz imajını gidermek adına bu sefer daha dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Akla gelebilecek sağlıklı vergi kaynağının ise sektörel değerlendirme ile selektif olarak ticari servetlerin ve özel taşınmazların olabileceğinin üzerinde durdu. Bundan sonraki süreçte bu kaynak arayışının devam edeceğini ifade etti.