İhracat ve Lojistik Simülasyonları
04.10.2019

GELİŞTİRİLMİŞ YENİ SİMÜLASYON PROGRAMIMIZLA FARKLILIĞIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ…

Atılım Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ders programımızda yer alan “İhracat ve Lojistik Simülasyonları” dersinde öğrencilerimiz; lojistik sektörünün gerektirdiği tüm operasyon süreçlerini, hizmetleri ve bilgi akışını görmelerini sağlayan bir simülasyon yazılımı kullanmaktadırlar. Bu amaçla, Ankara Lojistik Üssü'nde bir simülasyon merkezi kurulmuş ve öğrencilerimizin atölye çalışması yapmalarını sağlamak amacıyla bilgisayar, yazılım ve altyapı Ankara Lojistik Üssü tarafından sağlanmış bulunmaktadır. 

Öğrencilerimizin kullanmakta olduğu LOJISOFT Simülasyon yazılımı DOA Software firması   tarafından özel olarak geliştirilen  Web tabanlı bir yazılımdır. Söz konusu yazılım; lojistik sektöründe faaliyet gösteren  Yurtiçi Kara Nakliye, Uluslararası Kara Nakliye, Uluslararası Deniz Nakliye, Hava Kargo, Demiryolu Nakliye, Depo ve Antrepo modüllerine sahiptir ve müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler sunmaktadır. IOS, Android ve Windows mobile platformlar için de uygun olan LOJISOFT,  lojistik sektörünün gerektirdiği tüm operasyon süreçlerinin, hizmetlerin ve bilgi akışının tek bir yazılım üstünden yapılabilmesine en etkin şekilde olanak sağlamaktadır.

Bu yazılım, ilgili firma tarafından Lojistik sektörünün gelişmeleri doğrultusunda güncellenmiş ve  Ankara Lojistik Üssü'nde bulunan Simulasyon Merkezimizde 2019-2020 güz döneminde program dahilinde öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır. Dersi alan öğrencilerimiz LOJISOFT Simulasyon Yazılımı ile tüm operasyon süreçlerini kendileri kurgulayarak diğer derslerde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe çevirme fırsatını bulacaktır.