Otizmi Anlamak İçin Birlikte Öğreniyoruz
11.03.2025
Atılım Üniversitesi ve Otizm Vakfı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü "Otizmi Anlamak İçin Birlikte Öğreniyoruz" adlı etkinliği düzenledi. 5 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te Atılım Üniversitesi Kemal Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik otizm farkındalığını artırmayı amaçladı.
Etkinlik, otizmli piyanist Buğra Çankır’ın "Hayaller Engelsizdir" adlı piyano konseriyle başladı. Müziğiyle engelleri aşan sanatçı katılımcılara keyifli anlar yaşattı ve yeteneğiyle büyük beğeni topladı. Ardından Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan otizm ve farkındalık konularında önemli bilgiler aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında ayrıca Otizm Vakfı Özel Eğitim Kurum Müdürü Nergiz Nida otizmli bireylerin yaşantısına dair bilgiler paylaşarak katılımcılara otizm konusunda daha geniş bir bakış açısı sundu. Konuşmasında otizmli bireylerin karşılaştığı zorluklardan ve toplumda daha iyi anlaşılmaları için yapılması gerekenlerden bahsetti.
Etkinliğin devamında ise Otizm Vakfı Tesis Müdürü ve Spor Eğitim Koordinatörü Engin Arslan otizmli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen aktiviteler ve spor programları hakkında bilgilendirme yaptı. Sporun otizmli bireylerin gelişimindeki rolü vurgulanarak yapılan çalışmalar paylaşıldı.
Etkinlik, katılımcıların sorularına yer verilen soru-cevap bölümüyle devam etti ve ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve davetlilere Tema Vakfı Sertifikası takdimi ile sona erdi. Atılım Üniversitesi ve Otizm Vakfı yetkilileri benzer etkinliklerin süreceğini ve otizm konusunda farkındalığın artırılmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.





