Anabilim Dalı Başkanının Mesajı
Prof. Dr. Murat KAYA
Kimya Mühendisliği anabilim dalı bünyesinde Kimya Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ortak temelli olmak üzere üç farklı alanda lisansüstü araştırmalar yürütülmektedir.
Kimya Mühendisliği temelli araştırmalar uygulamalı veya hesaplamalı ya da her ikisinin beraber yürütüldüğü araştırmalar olup bu alanda temiz enerji üretimi, katalitik yanma, yapay sinir ağları, hesaplamalı kimya, elektrokimya, yakıt hücreleri ve yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yapılmaktadır.
Kimya temelli araştırmalar ise biyoteknoloji, nanoteknoloji, yakıt pilleri, konjuge polimerler, ilaç, boya ve polimer sanayi gibi alanlarda yürütülmektedir. Ayrıca bu alanların mühendislik uygulama ve hesaplamaları konularının beraber yürütüldüğü çalışmalar da anabilim dalı bünyesinde yer almaktadır.
Kimya Mühendisliği anabilim dalı bünyesinde yer alan Kimya Doktora programı çerçevesinde yukarıda bahsedilen kimya branşlarında yürütülen özgün araştırmalarla nitelikli tez çalışmaları gerçekleştirilmekte, nitelikli yayınlarla ülke biliminin tanınırlığına katkıda bulunulmakta ve alanlarında uzman nitelikli bilim insanları yetiştirilmektedir. Günümüzde her bir konunun uzmanlık gerektirdiği kimya sektöründe lisansüstü eğitim artık ayrıcalıktan çok gereklilik olarak gün geçtikçe artan öneme sahiptir.
Kimya Mühendisliği anabilim dalı teknik altyapısı, donanımlı ve her biri alanında uzman akademik kadrosu ile sunduğu geniş yelpazede araştırma konuları ve bu araştırmaların yürütüldüğü laboratuvar altyapısı ile ülkemiz ve dünya kimya bilimine önemli katkılar sağlamayı her geçen gün artırarak sürdürmektedir.
Haberler
Etkinlikler
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004