8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 2019 Etkinlikleri
04.03.2019

Atılım Üniversitesi KASAUM olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bu ay gerçekleştireceğimiz etkinliklere katılımızdan mutluluk duyarız.

• 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın dostu kampüs Atılım’da iki hafta boyunca yine çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek!

• Kadının insan hakları ve yasal kazanımlar karşısında en büyük tehditlerin başında gelen şiddet konusu akademisyen Ceren Damar anısına biri akademisyenlerle diğeri öğrencilerle yapılacak iki etkinlikte ele alınacak.

• Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesinin farkında olarak bugün dünyada feminist dayanışma ve mücadelemizi simgeleyen ve “kadınlar” sözcüğüyle anılarak kazanımlarımıza işaret eden bir günün kadınlar ve destekleyenleri görünür kılması adına düzenlediğimiz geleneksel 8 Mart Korteji ve Şenliği 4. kez gerçekleşecek.

• 8 Mart kortej ve şenliğinde kendini ifade etmek isteyenler için dayanışma ise, 6 Mart’ta pankart atölyesinde başlayacak!

• Mesleki kalıpyargıları kırarak kadınları görünür kılan ve kadın bakış açısını işlerine taşıyan Türkiye’nin Mimar ve Mühendis Kadınları konuşacak! Bizlerle deneyimlerini paylaşacak.

• HUM 211 dersini alan öğrencilerin yaptığı, sergilenebilirlik kritelerine göre  seçilmiş, kolaj çalışmaları ile final ödevi olarak hazırlanan bilimsel posterler ise ilham vermesi için 8-13 Mart arasında Kadriye Zaim Kütüphanesi’nde sergileniyor olacak.

• Farklı birim ve toplulukların düzenlediği çok daha fazlası, iki hafta boyunca kampüste katılımcıları güçlendirmeye devam edecek...