Öğretim Üyelerimiz EAB 2011 Proje Yarışmasında 1. oldu
25.04.2011

 Yazılım Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ali Yazıcı ve Y. Doç. Dr. Çiğdem Turhan ile Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Y. Doç. Dr. F. Cemile Serçe’nin hazırladığı, Y. Lisans Öğrencimiz Akın Özer’in de araştırmacı olarak yer aldığı “Açık Ders Malzemeleri Arama ve Otomatik Müfredat Hazırlamak için Ontoloji Tabanlı Arama Moturu Tasarımı ve Geliştirilmesi” başlıklı proje, 2011 Yılı Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Ödüllü Proje Yarışmasında 41 proje arasında birinci oldu.

 

Proje ekibine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne kentinde 4-7 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan III. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresine ücretsiz katılımın yanı sıra 1500 TL ödül verilecektir. Ödüller, Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB) Derneği tarafından söz konusu kongrenin açılış günü sahiplerine sunulacaktır.

 

Ayrıca, projerin yürütülmesinde de ödül kazanan eğitim araştırmacılarına EAB Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda destek verilecektir.

 

Değerlendirilen 41 proje arasında ödül alan projelerin listesi aşağıda verilmiştir.

 

Sıralama

Proje Yöneticisi

Proje Adı

1

Prof. Dr. Ali YAZICI

 

Açık Ders Malzemeleri Arama ve Otomatik Müfredat Hazırlamak için Ontoloji Tabanlı Arama Moturu Tasarımı ve Geliştirilmesi

2

Yrd. Doç. Dr. Hakan Uşaklı

 

Sinop İl Merkezinde Parçalanmış Ailelere Mensup İlk ve Orta Öğrenim Öğrencilerinin Sorunlarının Belirlenmesi ve Bu Öğrencilerde Davranışa Dönük Sorunlar İçin Bir Psiko-Eğitim Programının Hazırlanması.

3

Yrd. Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR

"Çocuğum ile birlikte öğreniyorum" temalı, Sosyal ağ tabanlı bir Öğrenme Nesnesi Üstveri Platformu

Mansiyon

Yrd. Doç. Dr. Şerife YÜCESOY ÖZKAN

 

Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Öğrencilere İşlevsel Günlük Yaşam Becerilerinin Öğretiminde Bilgisayar Destekli Öğretimin Etkililiği

Mansiyon

Prof. Dr. Melda Yardımoğlu Yılmaz

Sağlık Bilimleri Enstitüleri Lisansüstü Programlarında Yaşamboyu Öğrenme