Sevgili Öğrenciler,

İlk ve Acil Yardım Programı’nın amacı, hastane öncesi acil hizmetlerde hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen, yaşam kurtarıcı ve hastada kalıcı engelleri önlemeye yönelik tıbbi müdahaleleri yapabilen, uygun acil müdahale yaklaşımını planlayıp uygulayabilen, hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Böylesi hassas bir meslek için öğretim planımızın da bu denli hassas olması gerektiği düşüncesiyle uygulama merkezli eğitim verecek olan programımızın uygulama eğitimleri üniversitemize ait modern ve son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarda, özel donanımlı ilk ve acil yardım simülasyon odalarında verilmektedir. Öğrencilerimizin teorik ve pratik bilgilerle donatılarak yetkin birer meslek elemanı olabilmesi için gerekli tüm eğitimi alabilme imkanını ise her bir dersi alanında uzman ve mesleğinde yüksek deneyim ve tecrübe sahibi akademik kadromuz sayesinde sağlamaktayız. Ayrıca Atılım Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yaz stajlarını International Ankara Medicana Hastanesi’nde yapma imkânı sağlanabilecektir.

Ülkemizde, 2004 yılında paramediklerin 112 ambulanslarında çalışmaya başlamaları ile ülkemizde yeni bir dönem açılmıştır. Rol ve sorumlulukları yönetmelikler ile belirlenmiştir. 2007 yılında Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği, 2009 yılında da Ambulans ve Acil Bakım Teknikerleri ile Acil Tıp Teknisyenlerinin Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ Resmi Gazetede yayınlanmış ve bu tebliğde, paramediklerin rol ve sorumlulukları tanımlanmıştır. Bu bağlamda öğrencilerin üçüncü yarıyıl başına kadar sürücü ehliyeti almaları gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimizin devlet sektöründe veya özel ambulans şirketlerinde, özel hastane acil servislerinde, 112 ambulanslarında ve 112 komuta merkezlerinde istihdam bulma olanağı oldukça geniştir. Acil vaka sayısının ve sağlık sektörüne verilen önemin arttığı göz önüne alındığında bu alandaki istihdam olanaklarının daha da artacağı görülmektedir.

Sağlık sektöründe var olmayı, insanın yaşam mücadelesi verdiği ilk anda ona yardım eli uzatmayı ve bu alanda profesyonel olmayı isteyen öğrencilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

Haberler

Etkinlikler

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesinde 28 Mart Cuma Günü gerçekleştirilecek olan Endometriozis Farkındalık Toplantısı'na hepiniz davetlisiniz.

Tıp Fakültesi
Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi
28 Mart 2025, 11:00 - 13:30

Psikoloji Bölümü etkinliği

Psikoloji Bölümü
Cengiz Yenerim Salonu (Mavi Salon)
27 Mart 2025, 12:30 - 13:30

Bilişim Sistemleri Topluluğu

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
1020 nolu Konferans Salonu
26 Mart 2025, 13:00 - 14:30

25 Mart 2025 Salı günü saat 14.00’te Reo-tek interaktif dijital müzecilik & sergi tasarımı ofis tasarımcıları MMR 201 & 202 Mimarlık Tasarım I-II dersleri kapsamında ”Dijital ve Deneyim Odaklı Müzecilik: İnteraktif Sergi Tasarımı ve Teknoloji Kullanımı” başlıklı sunum gerçekleştirilecektir. 

Mimarlık Bölümü
Kemal Zaim Konferans Salonu
25 Mart 2025, 14:00 - 16:00

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Lamia Ergenekon Konferans Salonu
25 Mart 2025, 14:00 - 15:00

KVKK Bilgilendirme ve Farkındalık Konferansı

Hukuk Fakültesi
Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu
25-28 Mart 2025, 08:36 - 08:36

Mezun -Öğrenci Buluşması

İktisat
Cengiz Yenerim Konferans Salonu
24 Mart 2025, 14:30 - 16:30

Psikoloji Bölümü Etkinliği

Psikoloji Bölümü
Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
24 Mart 2025, 13:30 - 15:00

21 Mart 2025 Cuma günü saat 14.00’te Atılım Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çılga Resuloğlu tarafından MMR 201 & 202 Mimarlık Tasarım I-II dersleri kapsamında ”Kavaklıdere’nin Öyküsü” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.

Mimarlık Bölümü
GSTMF 4. Kat, S3 stüdyosu
21 Mart 2025, 14:00 - 16:00

Enerji ve İklim Değişikliği Topluluğu

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kemal Zaim Konferans Salonu
21 Mart 2025, 13:00 - 14:00