Üniversitemiz Lisans Araştırma Programı (LAP) Projelerinden Öğrenci Kategorisinde İkincilik Ödülünü Aldı
11.11.2013

Üniversitemiz öğrencileri tarafından 2012-13 öğretim yılında gerçekleştirilmiş olan LAP projelerinden biri olan “Elektromanyetik şekillendirme: Kalıp ve indüktör tasarımı” başlıklı projemiz, 29-31 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılmış olan Metalik fikirler 2. Ar-Ge Proje Pazarı’nda öğrenci projeleri kategorisinde 352 proje arasında ikinci olmuştur (http://www.metalikfikirler.org/).

Bu başarı; özellikle sunumu gerçekleştiren öğrencilerimiz Mert Nazmi Serin (İmalat), Salim Annak (Elektrik-Elektronik) ve Cenk Yıldız (Elektrik-Elektronik) ile birlikte projenin başarı ile sürdürülmesi ve tamamlanmasını sağlayan proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz Selen Yürük (İmalat) ile Elif Dönüş Koşucu (İmalat), ve proje ekibinde yer almamalarına rağmen projeye destekleri küçümsenemeyecek öğrencilerimiz Şeyma Tütüncü (Elektrik-Elektronik), K. Yiğit Kocaman (Elektrik-Elektronik), Gökhan İnanan (Elektrik-Elektronik) ve Kerem Çizmeci (İmalat) sayesinde elde edilmiştir.

Projenin akademik danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Elif Aydın ve İmalat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu yapmıştır.

Ayrıca, proje ile ilgili olarak ön çalışma olarak nitelendirilebilecek ve yine bir LAP projesi kapsamında geçtiğimiz sene başarı ile tamamlanmış olan “Elektromanyetik şekillendirme” projesinde yer almış bulunan (mezun) öğrencilerimiz Tolga Yılmaz (Elektrik-Elektronik), Onur Coşkun (Elektrik-Elektronik) ve Kenan Göçmen’in (İmalat) de projenin bu başarısındaki emekleri göz ardı edilemez.

Sunumu gerçekleştiren Cenk Yıldız (solda), Mert Nazmi Serin (ortada) ve Salim Annak (sağda) aşağıdaki resimde görülmektedir: