Geçmişin Angora'sından Geleceğin Ankara'sına
24.10.2013

 

Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü tarafından  düzenlenen Geçmişin Angora’sından Geleceğin Ankara’sına Konulu  Ankara Günleri etkinliği Kadriye Zaim Kütüphanesinde  başladı.

23 – 25  Ekim 2013 tarihleri arasında üç gün sürecek etkinliğin ilk gün açılışı Dericizade Faruk Küçük’ün Ankara Fotoğraflarından oluşan Koleksiyonunun sergisi ile başladı.

Konferans salonunda ise ilk olarak Kütüphane Müdürü Nilüfer Ünal Ankara Arşivini tanıtan bir konuşma yaptı. Ardından Kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan Konferansın önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen Panel de ise Prof. Dr. Mehmet Tuncer ; Ankara’da Doğal Kültürel / Tarihsel Çevre Korumasında Jansen Plan Kararlarının Günümüzdeki Durumunun Değerlendirmesini içeren  bir sunum  gerçekleştirdi. Ardından Yrd. Doç. Dr Zafer Savaş Şahin; Küreselleşme Bağlamında Başkent Ankara’nın Rolünü anlatan bir sunum yaptı.

Panelin ardından Etkinlik, “Dünden Bugüne Ankara” Belgeseli  ile devam etti.

İki gün daha sürecek olan Etkinlik, “Behzat Ç – Seni Kalbime Gömdüm”,  “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” ve “Siyah Beyaz” filmlerinin gösterimi ile devam edecek.