12. Uluslararası Dinamik Sistemler ve Uygulamaları Çalıştayı
22.08.2013

Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “12. Uluslararası Dinamik Sistemler ve Uygulamaları Çalıştayı” 12-15 Ağustos 2013 tarihlerinde Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Çalıştay, Matematik Bölümünün öğretim üyelerinin de içinde bulunduğu Dinamik Sistemler Çalışma Grubu’nun yıl içinde iki haftada bir, hafta sonları yaptığı çalışmaların yıl sonu toplantısı niteliğindedir.

Bu yıl ki çalıştay gerek çalışma grubunun oluşmasında gerekse 12 yıldır bu çalıştayların düzenlenmesinde öncülük eden Prof. Dr. Okay Çelebi’nin 70 inci yaşı onuruna düzenlendi. İtalyan Matematikci Prof. Dr.  Massimo Lanza De Cristoforis genel konuşmacı, Prof. Dr. Varga Kalantarov, Prof. Dr. Aydın Tiryaki, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ulusoy ve bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Gusein Guseinov (Hüseyin Şirin Hüseyin)  ana konuşmacı olarak çalıştaya katıldı. Türkiye , Fransa , İtalya , Romanya , İran , Kuveyt , Cezayir ve Suudi Arabistan’dan 80’in üzerinde bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda genel ve ana konuşmalara ek olarak 32 katılımcı bildiri sundu.

Çalıştay süresince konuşmacılar katılımcılarla birlikte son yıllarada yaptıkları araştırmalarda elde ettikleri sonuçların yanı sıra bu alanlarda araştırmaların hangi yönde geliştiğini ve ortaya çıkan yeni açık problemleri tartıştılar.

Ana sponsorluğunu Atılım Üniversitesi’nin yaptığı çalıştaya Türk Matematik Derneği Ankara Şubesi ve Casio-Penta kısmi destek vererek katkıda bulundu.