7. Mekatronik Mühendisliği Günü (MMG 2013) Düzenlendi
12.06.2013

Mekatronik Mühendisliği eğitimi felsefesi olarak, birinci sınıftan son sınıfa kadar tamamen uygulamalı, proje tabanlı eğitim yaklaşımını benimsemiş olan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim görmekte olan tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çeşitli derslerde yaptıkları proje çalışmalarının sergilendiği, bu çalışmalar kapsamında geliştirilen mekatronik sistemlerin ve robotların yarışmalar ve gösteriler yaptığı 7. Mekatronik Mühendisliği Günü etkinliği 12 Haziran 2013 Çarşamba günü Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenmiştir. 2007 yılından beri her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mekatronik Mühendisliği Günü, öğrencilerin, öğrenci ailelerinin, sanayi kuruluşlarından temsilcilerin ve diğer tüm ilgili kişilerin Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde farklı sınıflarda/derslerde yapılan projeleri incelemelerini, yapılan çalışmaları ve robot gösterilerini izlemelerini, sanayi kuruluşlarının  ve toplumun tüm kesimlerinin öğrenci projeleri aracılığıyla Mekatronik konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır.

7. Mekatronik Mühendisliği Günü’nde tersine mühendislik uygulamaları, insansız hava taşıtı 3 boyutlu modelleri, çizgi izleyen hareketli platformlar, dinamik sistemler projeleri, mikrodenetleyici tabanlı servo mekanizma, nem duyucusu uygulamaları, at robotlar, insan yürüyüşü  ve insan eli kavrama hareketi analizi çalışmaları, insansı robot yüz, evrensel sürü robotların tasarımı, Mekatronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarları için rehber/bekçi robot, eksendeş pervaneli mikro hava aracı, özgün uçan robotlar, robotik ayna rehabilitasyonu, bulanık mantık ile hız denetimi, güneş takip sistemi, ışık ve basınç duyucuları ile ilgili uygulamalar, iki bacaklı insansı yürüme sistemi, uçan robotlar, iki tekerlekli, iki kollu robotik sistem ve masaüstü robot tasarım düzeneği gibi çok çeşitli projeler yer almıştır. 7. Mekatronik Mühendisliği Günü’nün sonunda, öğrencilere katılım sertifikası verilmiş ve toplu fotoğraf çekimi yapılmıştır.