Ankara Bölge Planında “ATILIM” Farkı
12.06.2013

Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olmak vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Bölge Planı 2014 – 2023 çalışmaları çerçevesinde Ankara’nın kalkınma sürecinde söz sahibi olan tüm paydaşları 30 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen “Ortak Akıl Toplantısı”nda bir araya getirdi. Bu çerçevede, hazırlık çalışmalarından sorumlu olduğu Ankara Bölge Planı 2014 – 2023 için çalışmalarını sürdürmekte olan Ajans daha önce gerçekleştirilen “Ankara’da Yaşamak”, “Ankara’da Çevre” ve “Ankara’da Çalışmak” başlıklı Odak Grup Toplantılarının sonuçlarını daha geniş paydaş katılımı ile “Ortak Akıl Toplantısı”na taşıdı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen toplantıya Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alâaddin Yüksel, Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Lale, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, İl Yöneticileri, İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Üniversite Rektörleri, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda Ankara’da bulunan üniversiteler açısından da bir ilke imza atıldı. Toplantıda kullanılacak ortak akıl yönteminin kurgulanmasında, modellenmesinde ve gerçekleştirilmesinde Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin ve öğrencileri aktif rol aldılar. Dr. Şahin toplantının başından sonuna moderatörlüğünü üstlenirken, öğrenciler toplantının öğleden sonra oturumunda gerçekleştirilen fikir üretme seanslarında görev aldılar. Ankara’nın geleceği için önemli bir adım olan bölge planı toplantılarında Üniversitemizin yer alması üniversite-yerel yönetimler işbirlikleri için örnek bir model oluştururken, siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencilerimizin kariyer gelişimleri için de bulunmaz bir fırsat oluşturdu.

Toplantıya ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte görülebilir:

http://www.ankaraka.org.tr/tr/data.asp?id=1654