4. Ulusal Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (MeMÖK 2013) Gerçekleştirildi
11.06.2013

Mekatronik mühendisliği konularında öğretim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirmeyi, bu öğrencilerin içinde yer aldıkları araştırma çalışmalarını ve projelerini sunmalarını, böylece farklı ortamlarda kazandıkları eğitim ve deneyim birikimini paylaşmalarını sağlamayı amaçlayan “4. Ulusal Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (MeMÖK 2013)” 8 Haziran 2013 Cumartesi günü Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde toplandı. Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından 2010 yılından beri her yıl bölüm son sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen “Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (MeMÖK)”,  2013 yılında ilk kez Atılım Üniversitesi öğrencileri ile birlikte ülkemizin diğer üniversitelerinden öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü mezunlarının da katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

MeMÖK 2013’e 10 tanesi Atılım Üniversitesi’nden 27 tanesi ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Karabük, Gaziosmanpaşa, Çukurova, Çanakkale 18 Mart, Fırat, Marmara, Trakya ve Kırklareli Üniversitelerinden olmak üzere toplam 37 bildiri gönderilmiş ve bu bildiriler kongrede öğrenciler tarafından üç paralel oturum halinde sözlü olarak sunulmuştur. MeMÖK 2013’te sunulan bildiriler ayrıca elektronik ortamda bildiri kitabı olarak basılmıştır. Kongreye bildiri sunmak üzere ve dinleyici olarak toplam 120 kişi katılmıştır. MeMÖK 2013 gerek Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde mekatronik mühendisliği eğitimi gören öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları; gerekse birbirleriyle sosyal etkileşimleri açısından çok verimli geçmiştir. Kongre katılımcıları, sunumların yapıldığı oturumların ardından Atılım Garden’de düzenlenen kokteyle katılmışlardır.

MeMÖK 2013 Düzenleme Kurulu üyelerinden Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarımız Yrd. Doç. Dr. Zühal Erden ve Öğr. Gör. Dr. Aylin Konez Eroğlu, 10 Haziran 2013 Pazartesi günü TRT Okul kanalında canlı olarak yayınlanan Günlük Rehber adlı televizyon programına katılmışlardır. Programda mekatronik mühendisliği, Türkiye’de mekatronik mühendisliği eğitimi ile “4. Ulusal Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (MeMÖK 2013)” ve 12 Haziran 2013 Çarşamba günü düzenlenecek olan 7. Mekatronik Mühendisliği Günü etkinlikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.