TÜBİTAK Lisans Yazılım Projeleri Yarışmasında Atılım Üniversitesi’nden "Wonsaponatime" Finalde
07.06.2013

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans öğrencilerimiz Alp Buğra Ekti, Yıldırım Can Şehirlioğlu, Volkan Saydam, Cem Süzen tarafından sunulan WONSAPONATIME  başlıklı proje finale kalmıştır.  Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümümüzde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Fatma Cemile Serçe’nin danışmanı olduğu proje  TÜBİTAK BİDEB tarafından düzenlenmekte olan Lisans Yazılım Projeleri Yarışmasına Toplumsal Etki alanında katılmıştır.

Atılım Üniversitesi olarak   WONSAPONATIME yazılım proje ekibini kutlar kendilerine finalde başarılar diliyoruz.

Yarışma kuralları gereği finale  kalan projeler 10 Haziran 2013 tarihinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayı’nda sergilenerek jürisi tarafından değerlendirilecek (mülakatlar) ve ziyaretçilere tanıtılacaktır.

Finalist projeler  jüri tarafından  Yenilikçilik, Etki (Fayda), Uygulanabilirlik, Kullanılabilirlik ve Geliştirme Süreci yönleriyle değerlendirilecektir. Projeler jüri huzurunda en fazla 10 dakikalık sunumlar yapmakta ve sonrasında değerlendirme sonuçlarına göre ödüllendirilecek projeler belirlenmektedir.

TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından düzenlenen yazılım yarışması ile “Ülkemizin sorunlarına yönelik yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı çözümlerin üretilmesi ve bu doğrultuda lisans öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi “teşvik edilmektedir. Projeler yarışmaya

  • Eğitim Uygulamaları,
  • Gömülü Sistemler,
  • Yenilikçilik,
  • Toplumsal Etki

olmak üzere 4 alanda katılmakta ve ödüllendirilmektedir.

 

Bu yılki dereceye giren projelerin Ödül Töreni 11 Haziran 2013 saat 10:00’da TÜBİTAK Feza Gürsoy Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.