Spor Koordinatörlüğü 2012-2013 Yılları Branş Dereceleri ve Faaliyetleri
06.06.2013

2012-2013 sezonunda Atılım Üniversitesi olarak 16 branşta Üniversitelerarası müsabakalara katıldık.

 

  1. Branşlarımız; basketbol, voleybol, yüzme, bowling, atıcılık, futbol, eskrim, futsal, dans, korumalı futbol, hentbol, kürek, judo, plaj voleybolu, plaj hentbolu.
  2. Okulumuzda aktif olarak spor yapan yani spor branşlarımızda üniversitemizi temsil eden yaklaşık 200 öğrenci bulunmaktadır.
  3. Voleybol erkek takımımız Türkiye Üniversiteler arası 2.lig Kategorisinde 4.cü olmuştur.
  4. Bayan Voleybol Takımımız Türkiye Üniversiteler arası 1.lig Kategorisinde 2. ci olmuştur.
  5. Hentbol takımımız Türkiye Üniversiteler arası 1.lig Kategorisinde 4.cü olmuştur.
  6. Futsal Takımımız Türkiye Üniversiteler arası 2.lig Kategorisinde 2.ci olmuştur.
  7. Basketbol Takımımız Türkiye Üniversiteler arası 1.lig Kategorisinde .
  8. Bowling  Branşında VURAL ALPHAN ALKAN Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasında 4.cü olmuştur.
  9. Eskrim Branşında  SOLMAZ SİMGE UĞURLU Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasında epe dalında 2.ci, ,  AYŞE BEGÜMHAN BİLGİN kılıç dalında 1.ci olmuştur.
  10. Yüzme Takımımızdan Cansu Gökçe ÖZTEN  2  altın madalya, Ali Uğur ERDOĞAN 2 altın ve 1 gümüş madalya, İrem Gülşen TÜLÜOĞLU 1 gümüş madalya  kazanmıştır.
  11. Korumalı Futbol Takımımız Türkiye üniversiteler arası 1.lig Kategorisinde 3. cü olmuş Bronz madalya alarak gelecek sene Süper Lig de oynamaya hak kazanmıştır.
  12. Dans branşında öğrencilerimizde Tuğberk COŞKUN Türkiye Dans Şampiyonasında en iyi erkek dansçı ödülünü almıştır,
  13. Futbol takımımız Türkiye Üniversiteler arası 2.lig Kategorisinde 7.ci olmuştur.
  14. Atıcılık branşında SEZEN HİLAL ŞAHİN 13.cü olmuştur.
  15. Kürek ferdi olarak Türkiye Üniversiteler arası Kürek Şampiyonasına katıldık.
  16. Judo branşına üniversitemizi temsilen ferdi olarak Türkiye Üniversiteler arası judo Şampiyonasına katıldık.
  17. Plaj Voleybolu 10-14 Haziran arasında Antalya’da düzenlenecek.
  18. Plaj Hentbolu 8-12 Temmuz arasında Köyceğiz’de düzenlenecek.
  19. Bilkent Üniversitesinin geleneksel olarak düzenlediği Angora kupasının  bu yıl 11.cisi yapılmıştır. Üniversitemiz voleybol bayan, erkek ve futbol, branşlarında katılmıştır. Voleybol erkek takımımız 4.cü, bayan takımımız 2.ci ve futbol takımımızda 4.cü olmuştur.
  20. Üniversitemizde yine heryıl düzenli olarak Rektörlük Kuapası müsabakaları yapılmaktadır. Bu yılda 6.sı düzenlemiştir. Basketbol branşına 6 takım toplam 30 öğrenci, Futsal branşına 11 takım, toplam 77 öğrenci, Masa tenisi branşına, 10 öğrenci, Voleybol branşına 7 takım toplam 42 öğrenci, Dart branşına 5 öğrenci katılmıştır. Toplam 24 takım, 15 ferdi, 162 öğrenci 6. Rektörlük kupasına katılmıştır.
  21. Ankara Üniversitesinde ve Çankaya Üniversitesinde düzenlenmiş olan Dans şenliği organizasyonlarına üniversitemiz dans takımı katılmış ve üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdir.

 

Üniversitemiz Spor bursları ile spora ve sporculara destek vermektedir bunun karşılığında Üniversiteler arası yarışmalarda sporcularımız Üniversitemizi oldukça başarılı şekilde temsil etmekte ve hiç azımsanmayacak dereceler elde etmektedirler.

Her sene gelişen bir grafikle sürdürdüğümüz çalışmalarımızda Üniversiteler arası yarışmalarda başarılı ve saygın bir konum elde etmeyi başarmanın mutluluğunu yaşarken özellikle Vakıf Üniversiteleri arasında İlimizde ilk sırada Ülke çapında ise 4 yada 5. sırada olduğumuz bir gerçektir ve mevcut şartlar ve kullandırılan burs miktarı ile kıyaslandığında olağan üstü başarılı olduğumuz söylenebilir.

Tüm bu çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Akademik ve idari kadroya ve özellikle Sn Rektörümüz Prof.Dr.Abdürrahim Özgenoğlu’na ve kadrolarına ve Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Yalçın Zaim ve tüm Mütevelli Heyet kadrolarına teşekkürü borç biliriz.

Üniversite tercihlerinde Spor ve sosyal faaliyetlerin artık ciddi bir tercih sebebi olduğunun bilinci ile Üniversitemizin Spor alanındaki başarılarının da tercihler esnasında önemli bir parametre olduğuna inanmaktayız.