Atılım Üniversitesi İz Bırakan 50 Öğrencisi Törenle Açıklandı
20.05.2013

Atılım Üniversitesinde geleneksel hale gelen “İz Bırakan 50 Öğrenci Programı’nın”  ödül töreni 17 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Seçilen 50 öğrenciye başarı sertifikaları dağıtılırken, ilk yediye giren öğrenciler, 1000(bin) TL ve Atılım Üniversitesi tarafından üretilen MPADler ile ödüllendirildi.

2013 yılı İz Bırakan birinci öğrenci ise toplamda 3000 (üçbin)TL ve MPAD’in sahibi oldu.

Program kapsamında öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra, okuluna ve topluma fayda sağlayan çalışmalara katılmış, bu anlamda yeni fikirlere imza atmış olmaları, hem kendi geleceklerine hem de Üniversitelerine İz Bırakabilecek potansiyelleri değerlendirildi.

Akademisyenleri ve arkadaşları tarafından önerilen öğrenciler, eğitim süreleri boyunca yapmış oldukları tüm çalışmaları belgeleyerek aylar öncesinde başvurularını yaptı.

Tüm başvurular, Değerlendirme Kurulu tarafından titiz bir çalışma ile incelenerek puanlandırıldı. Sonuç olarak, 50 öğrenci ve ilk yedi belirlenerek web sayfasında duyuruldu.

Değerlendirme kurulunun kriterleri arasında, öğrenci topluluklarında faaliyet gösterme, girişimcilik, toplumsal hizmet faaliyetlerinde bulunma ve liderlik niteliklerine sahip olma, araştırma ve çalışma tecrübesi yer alıyordu.

Tören 19.00’de Rektörlük önünde gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile başladı.

Kuşkonmaz Restoran’da öğrencilerin aileleri ve akademisyenler ile yenilen akşam yemeğinin ardından Tören, konuşmalar ile devam etti. Provost Prof. Dr. Hasan Akay’ın açılış konuşmasının ardından, 2012 İz Bırakan 50 Öğrencilerinden Efe Can Rübendiz  ile Mezunlar Derneği adına Bilgenur Karakuş Oğuz birer konuşma yaptılar. Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşmasının ardından ödüllerin verilmesine geçildi.

Yemek sırasında, bu senenin İz Bırakan 50 Öğrencilerinden Ceyda Çınar’ın, Atılım Üniversitesi mensuplarından Pınar Hamidi’nin ve Atılım Üniversitesi öğrencilerinden Veysel Koçkuzu’nun yapmış oldukları müzik dinletisi geceye renk kattı.

Dereceye giren tüm öğrencilerin başarı sertifikasıyla ödüllendirildiği programda ilk sırada yer alan Ender Sancı (Bilgisayar Mühendisliği) üç bin TL, ilk yedide yer alan Efe Can Bayar (Uluslararası İlişkiler Bölümü), Ayşe Selin Dülger (Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü), Aslı Güleç (Uluslararası İlişkiler Bölümü), Ercüment Kısa (Bilgisayar Mühendisliği), Ayşen Öğüt (Psikoloji Bölümü), Esin Uzun (Grafik Tasarım Bölümü) bin TL ve MPAD ile ödüllendirildiler.

Tören, 2013 yılına İz Bırakan 50 Öğrencinin 10. Yıl marşını hep bir ağızdan söylemesi ile sona erdi.

2013 Yılı İz Bırakan 50 Öğrencisi *

*(İsimler  alfabetik soyadı sırasına göredir)

BÖLÜM                                                              ADI                                       SOYADI

Abdulkadir