Sarıyer Doğa Koleji AKAUM'un Konuğu Oldu
06.05.2013

İstanbul’da faaliyette bulunan Sarıyer Doğa Koleji tarafından hazırlanması planlanan Kıbrıs belgeseliyle ilgili olarak 30 Nisan 2013 tarihinde söz konusu okulun ilgili olarak Uluslar arası İlişkiler Öğretmeni Zehra Çınar başkanlığında bu projeye katılan Merve Genç, Ayşe gamze Akar, Semanur Akgül ve Çiğdem Büyüktarım’la birlikte bilgi belge, doküman ve danışmanlık almak üzere üniversitemize gelmişlerdir. Söz konusu Kıbrıs konulu belgesel projesi toplam 12 öğrenci tarafından tamamlanacaktır. Heyet ayrıca AKAUM ev sahipliğinde tarafından Kıbrıs Gazisi Maksut Erdoğan’ı da ziyaret etmiştir. Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) Müdürü Doç.Dr. Ulvi Keser’le yapılan görüşmeler sonrasında Sarıyer Doğa Koleji tarafından Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi’nin 1955–1974 sürecini kapsayacak şekilde “Kıbrıs Türk Mücadelesinde Mekânlar ve İsimsiz Kahramanlar” başlığı altında görsel bir belgesel hazırlanmasına karar verilmiştir. Konuyla ilgili olarak Sarıyer Doğa Koleji heyeti Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde misafir edilmişler, kendilerine AKAUM tarafından 30 Nisan 2013 günü saat 13.30–19.30 arasında powerpoint sunu eşliğinde bir seminer verilmiştir. Heyet çalışmalarına başlamış ve projenin tamamlanabilmesi için bundan sonra da Atılım Üniversitesi ile irtibat halinde olunacağı kaydedilmiştir.