Erasmus Student Network Türkiye Ulusal Platformu Üniversitemizde Gerçekleşiyor
02.05.2013

Bu sene 11'ncisi düzenlenmekte olan Erasmus Student Network Türkiye 2013 Bahar Ulusal Platformu 3-4-5 Mayıs tarihlerinde ESN Atılım topluluğu tarafından üniversitemizde gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin 28  üniversitesinden 150 kişinin katılacağı bu organizasyona Atılım Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu toplantı ESN Türkiye şubelerini bir araya getiren Ulusal Platform, yılda 2 kez gerçekleştirken, platformlarda şubeler görüş, fikir, proje alış-verişinde bulunmakla kalmayıp aynı zamanda ağın geleceğine de yön veriyorlar.

Erasmus Student Network, Erasmus programından faydalanıp ülkesine geri dönen öğrenciler tarafından Avrupa Komisyonunun da desteğiyle 1989 yılında kurulmuştur. Türkiye, bugün 36 ülkede 400’ün üzerinde yüksek eğitim kurumunda faaliyet gösteren bu ESN ağına 2005 yılında dahil olmuştur.

Ağın üyesi olan yerel şubeler, üniversitelerinde kayıtlı resmi öğrenci kulüpleri olurken, öğrenci-öğrenci yardımlaşması esaslı ve tamamen gönüllü bazlı faaliyet gösteren şubelerin üyeleri de öğrencilerden oluşuyor. Bu sayede ESN, Avrupa’nın en büyük disiplinler arası öğrenci kuruluşu olarak ifade ediliyor.