Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu’nu Anma Töreni
17.04.2013

 

7 Nisan 2013 tarihinde vefat eden Üniversitemiz Rektör Vekili, Rektör Danışmanı değerli hocamız Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu için anma töreni 15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 11:00’de Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleşmiştir.

Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu için yapılan saygı duruşu ile başlayan anma töreni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşması ile devam etti. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nami Çağan, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Arsava, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi, Medeni Hukuk Asistanı Arş. Gör. Serap Özbey’in konuşmaları ile süren tören, Tarakçıoğlu’nun mezun öğrencileri Özlem Kösel, Gülşah Yapar, Fırat Kaplan ve Irmak Yücel’in konuşmaları ile son buldu.

Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu’nun Biyografisi

1930 yılında Afyon’da doğan Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu, 1958 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, 1960 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Medeni Hukuk Kürsüsü’nde asistan olarak göreve başlamıştır. 1965 yılında ‘Doktor’, 1968 yılında ‘Doçent’ ve 1967 yılında ‘Profesör’ unvanlarını almıştır.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkan Yardımcılığı, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunan Tarakçıoğlu, 1997 yılında Atılım Üniversitesi’nde göreve başlamıştır. Üniversitemizin kuruluş ve gelişiminin her aşamasına öenmli katkıları olan Prof. Dr. İhsan Tarakçıoğlu, Atılım Üniversitesi Rektör Vekilliği, Rektör Yardımcılığı, Rektör Danışmanlığı, Üniversite Senatosu Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir.