2013 Kuzey Kıbrıs’ta Geleceğin Planlanması Çalıştayı
16.04.2013

Eko-Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan ve daha önce de Atılım Üniversitesi olarak katıldığımız bu yılki çalıştay 13 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşmiştir.  Çalıştay kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden KKTC Milli Eğitim Bakanı Mutlu ATASAYAN, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut ÖZÇINAR, Türkiye’den TC Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir ATALAY, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, TBMM Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün veTBMM Konya Milletvekili - İdare Amiri Mustafa Kabakçı yanında yurtiçi ve dışından akademisyenler, bürokratlar ve davetliler hazır bulunmuştur. KKTC hakkında film gösterimi, müzik dinletisi sonrasında çalıştayda ayrıca iki oturum halinde bir de panel gerçekleştirilmiştir.

1. Oturum

Başkan: Doç. Dr. Soyalp TAMÇELİK / Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Hüseyin GÖKÇEKUŞ / Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yrd.

“Hayalden Gerçeğe, Türkiye’den KKTC’ye Getirilen Su”

Prof. Dr. Ata ATUN / Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi

“Kuzey Kıbrıs’ın Uluslararası Taşımacılık Faaliyetlerinde Lojistik Destek Sağlaması”

Prof. Dr. Hayati AKTAŞ / Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi

“Türkiye’nin Şangay İşbirliği’ne Girmesi ve Kıbrıs Meselesine Etkileri”

Ergun OLGUN / KKTC Cumhurbaşkanı Eski Müsteşarı

“Kıbrıs Müzakerelerinde Hidrokarbon Dinamiği: Fırsatlar ve Tehditler”

İsmail BOZKURT / KIBATEK Vakfı Onursal Başkanı

“K.K.T.C.’nin Siyasal Yapısı, Çıkmazları  ve Çıkış Yolları”

Doç. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU / Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi

“Kuzey Kıbrıs’ta Uygulanacak Su Projesinin Tarım Ekonomisi Açısından Önemi ve Planlanması”

II. Oturum

Başkan: Prof. Dr. Hayati AKTAŞ / Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Soyalp TAMÇELİK / Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi

“Kıbrıs Türk Halkında Madde-Mana Bütünleşmesi ve Sosyal Tipolojisi Üzerinde Bir Model Denemesi (Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Yapılanmada Paradigma Değişiklikleri)”

Doç. Dr. Akın CELLATOĞLU / Lefke Avrupa Üniversitesi Rektör Yardımcısı

“Bilişim Sektörünün Ekonomiye Katkısı ve KKTC’nin Bilişim Sektöründeki Yeri”

Doç. Dr. Ulvi KESER / Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi

“Kıbrıs’ta Ermeniler”

Doç. Dr. Âdem KARA / EkoAvrasya Danışma Kurulu Üyesi

“Osmanlı Arşiv Belgelerine Göre Kıbrıs’ta Din Değiştirme Meselesi”

Mustafa Kemal KASAPOĞLU / KKTC Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşiv Sorumlusu

“Baf’ta Türk Vakıfları (Arazi Dağılımı, Cami Eşya Envanteri, Sivil Binalar ve Kültürel Varlıklar”

Çalıştay kapsamında ayrıca

1. AKAUM Müdürü Doç.Dr. Ulvi Keser’in koleksiyonlarından oluşan “Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi” başlıklı filateli sergisi açılmıştır.Sergi kapsamında PTT Genel Müdürlüğü tarafından özel damga uygulaması yapılmıştır.
  2. Sergi kapsamında çalıştay konulu özel pul basılmıştır.

Atılım Üniversitesi Katılımcı Listesi

1. Doç.Dr. Ulvi Keser              (AKAUM Müdürü)
  2. Aslı Güleç                             (Uluslararası İlişkiler Lisans öğrencisi)
  3. Dilek Aksoy                          (Uluslararası İlişkiler Lisans öğrencisi)