Üniversitemiz Kosovalı Öğretmenleri Konuk Etti…
12.04.2013

Kosova Piriştine Elena Cika İlköğretim Okulu öğretmenleri 10 Nisan 2013 Çarşamba günü Üniversitemiz Eğlenceli Bilim Merkezini ziyaret etti. Eğlenceli Bilim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacer Erar tarafından Merkez ile ilgili bilgiler verilen ziyaret programında Ahmet Vefik Paşa Ortaokulu Müdürü Bayram Dağdelen’in eşlik ettiği konuk öğretmenler geleneksel el sanatlarımızdan ebru ile ilgili bilgi aldı. Hocamız Alev Yaylıoğlu tarafından ebrunun tarihsel gelişimi ve teknikleri ile ilgili verilen kısa bilgiler sonrasında başta konuk okulun Md. Yard. Davut Hamolar olmak üzere diğer öğretmenler tarafından ebru denemeleri yapıldı.

Okullarında ebru ile ilgili genel bilgiler verildiğini belirten Davut Hamolar, ilk kez yaptıkları deneme sonrasında bu sanatının görüldüğü kadar kolay olmadığını belirtti.
 
Ahmet Vefik Paşa Ortaokulu  ile kardeş okul olan Marina Çika İlköğretim Okulu öğretmenleri  ve yöneticiler daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bircan’ın da bulunduğu yemeğe katıldılar. Üniversitemiz ve Kosova Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan ve konuklar ülkemiz ve Üniversitemiz ile ilgili izlenimleri konusunda sohbet ettiler.