4. Matematik Yarışması Finali Yapıldı
21.03.2013

Matematiği sevdirmek amacıyla üniversitemiz öğrenci topluluklarından Arf  Matematik Toplulu’ğu ile Matematik Bölümü’nün ortaklaşa organize ettiği  Matematik Yarışmalarından dördüncüsünün Elemesi 6 Mart 2013 ve  Final’i 20 Mart 2013 günü 10:30-12:30 saatlerinde Orhan Zaim Konferans Salonunda yapıldı.  Final’e kalan her okuldan 30 öğrencinin, öğretmenlerin,  Atılım Üniversite öğrencilerinin-Öğretim elemanlarının ve personelinin katılımıyla gerçekleştirilen Final’in  açış konuşmasını Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu yaptı. On sorunun sorulduğu ve her soru için üç dakika süre verilen ve ikinci ile üçüncünün belirlenebilmesi için dört yedek soruyla devam eden yarışma çok heyecanlı ve çekişmeli geçti.

Final yarışmasına katılan okullar:

ANKARA FEN LİSESİ

ANKARA ÖZEL JALE TEZER KOLEJİ

ANKARA POLİS KOLEJİ

DR. BİNNAZ EGE DR. RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GÜZELKENT ANADOLU LİSESİ

HASAN ALİ YÜCEL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

ÖZEL ÇAĞRI FEN LİSESİ

ÖZEL MURADİYE FEN LİSESİ

Yarışma sonunda ilk üç dereceyi sırasıyla:

·          ÖZEL MURADİYE FEN LİSESİ

·          GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI

·          ANKARA ÖZEL JALE TEZER KOLEJİ

Yarışmada derecelerine göre:

Birinci okul yarışmacılarına: SAMSUNG GALAXY SİYAH FOTOĞRAF MAKİNASI

İkinci okul yarışmacılarına: NIKON D3100 + 18-55MM DX KİT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI

Üçüncü okul yarışmacılarına: CANON EOS 1100D + 18-55MM IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ,

ve derecelerini gösteren Madalyalar okullarına da derecelerini gösteren Plaketler verildi.

Diğer yedi okula Final’e katıldıklarını gösteren Plaketler ve yarışmacılarına Final’e katıldıklarını gösteren Madalyalar verildi.

Ayrıca Final’e katılan tüm yarışmacılara Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti  Başkanı Sayın Yalçın Zaim beyin ödülü olan, tasarımı Üniversitemizce ve montajı öğrencilerimizin katkısıyla yapılan m-pad’lerin son tasarımları hediye edildi.