TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu Üniversitemizdeydi
14.03.2013

Geleceğin Liderleri Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Demokrasi ve Siyaset’ konulu konferansın konuğu olan TBMM Başkanvelili Güldal Mumcu 13 Mart Perşembe günü üniversitemizi ziyaret etti.

Katıldığı konferansta Türkiye'nin demokrasi ortamı için düşüncelerini, Avrupa'daki ülkelere göre siyasal, sosyal kültürel ve ekonomik olarak geride olduğuna değinen Mumcu, bu durumun, agençlere yeterince önem verilmemesinden, doğruların açıkça söylenmemesinden, gizlenmesinden dolayı ortaya çıktığını ifade etti. Türkiye'deki gençlerin çok küçük bir kısmının ancak vakıf, dernek ve benzeri sosyal kuruluşlarda bulunması ve hatta çok küçük bir kısmının siyaset konuşmasının ülkenin eksik olduğu konular arasında olduğunu aktardı. Eğitim öğretimdeki dengesizlik ve adaletsizlik yüzünden ortaya çıktığını, eğitimdeki adaletsizliğin Türkiye'nin her noktasına da sirayet ettiğini, eşitsizlik yarattığını ifade ederken yer yer Uğur Mumcu’dan alıntılar yaptı.

Konferansın ardından ‘İçimden Geçen Zaman’  adlı kitabının satışı ve kokteyl sırasında da bu kitapların imzasıyla etkinlik son buldu.