Gürkan Genç Kuzey Kutup Dairesinde
14.03.2013

İlk defa bir Türk Bisikletçi kışın en sert geçtiği aylarda zoru başararak Aralık ayında Ukrayna, Ocak ayında Rusya ve Şubat ayında Finlandiya’yı geçerek ülkenin kuzeyinde Napapiiri şehrinde yer alan Kuzey Kutup Çizgisine ulaşmayı başardı. 9 Eylül 2012 tarihinde Ankara’dan yola çıkan Genç nadir seçilen tur rotasında 6310km pedal çevirerek Kutup Çizgisini bisikletiyle geçen ilk Türk Bisikletçi unvanını da almış oldu.

2010-2011 Yılları arasında bisikleti ile Türkiye’den Japonya’ya giden Gürkan Genç 2 çöl geçişi ve 4650 metrelik Pamir tırmanışını gerçekleştirmişti. 9 Eylül Tarihinde başladığı dünya turu seyahatinde şu zaman kadar Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Finlandiya’yı biteren Genç şuan İsveç’de pedallamakta. Bu sene sonunda Avrupa kıtasını bitirip Afrika kıtasına geçmeyi planlıyor.

Adını “Gelecek için Pedalla” koyduğu projesinde amacının kendisi dünyayı gezerken bisikletinde bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak olduğunu dile getiren Genç, yol anılarını, fotoğraflarını ve videolarnı da kendi internet sayfasında yayınlamakta. Ayrıca internet sayfasından o an nerede pedalladığı izlenebiliyor.

Atılım Üniversitesi Ana Sponsorluğunda gerçekleşen Projede Genç 7 senede 84 ülke 7 kıta ve 115.000km  pedallamayı hedefliyor.