Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı
08.03.2013

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Atılım Üniversitesi arasında binlerce öğrenciyi, ailelerini ve eğitimcilerini ilgilendiren “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 8 Mart 2013 Cuma (bugün) gerçekleştirilen Protokolün imza törenine, Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Çankaya Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, Çankaya Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan ve Provost Prof. Dr. Hasan Akay, Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli ve Çankaya Bölgesi Lise Müdürleri katılım gösterdi.

Tören sırasında kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Sayın Haluk Saydan “Türkiye’de mesleki eğitim konusunda eksiklikler yaşandığını, imzalanan bu protokol ile Atılım Üniversitesinin teknik alt yapısı ile mesleki eksiklikleri gidereceğini, öğrencilerin hedeflerine ulaşması konusunda katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Üniversitenin, fiziki, akademik ve sosyal imkanlarını Çankaya Bölgesinde bulunan Eğitimci, öğrenci ve velilere sunmak istediğini belirterek konuşmasına başlayan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, oldukça geniş kapsamı bulunan bu protokolün sistemli ve programlı olarak ilk kez yapılacağını vurgulayarak “Üniversite olarak üzerimize aldığımız sorumluğun farkındayız böyle bir sorumluluğu yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İmzalanan bu Protokol ile Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ve veliler ile bu kurumlarda kayıtlı bulunan öğrencilere; bilimsel, kültürel ve sosyal konularda Atılım Üniversitesince destek verilecek; ortaklaşa projeler, çalıştaylar düzenlenecek ve meslek lisesi atölye çalışmaları laboratuar ortamında yapılacaktır.

Atılım Üniversitesi ve Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” ile aşağıda belirtilen çalışmalar gerçekleştirilecektir:

o   Rehber öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik eğitim programları düzenlemek,

o   Öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim programları düzenlemek,

o   Zümre öğretmenlerine yönelik mesleki eğitim programları düzenlemek;

o   Atılım Üniversitesi’ne önceden bildirmek kaydı ile Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların yapacakları toplantı ve eğitime ilişkin organizasyonların düzenlenmesi için Atılım Üniversitesince uygun bulunan Atılım Üniversitesi salonlarını tahsis etmek,

o   Taraflarca ortaklaşa sosyal sorumluluk projeleri ve çalıştaylar düzenlemek,

o   Aday öğrencilere meslek seçimine yönelik olarak Atılım Üniversitesi yerleşkesi içerisinde meslek atölyeleri düzenlemek,

o   Atılım Üniversitesince uygun görülecek zaman ve sürelerde aday öğrencilerin yemek ve ulaşım masrafları Atılım Üniversitesince karşılanmak kaydı ile Atılım Üniversitesi derslik, laboratuar, sosyal tesislerini vb. tanıtmak amacı ile gezi düzenlemek,

o   Aday öğrenci ve aileleri için Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik bilgilendirme ve danışmanlık çalışmalarında bulunmak,Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevli öğretmenlerin Lisansüstü Eğitim, Sürekli Eğitim, Uzaktan Eğitim vb. alanlarda eğitim programlarının içeriği, süresi, bedeli vb koşulları taraflarca karşılıklı mutabakat ile belirlenmek kaydı ile Atılım Üniversitesi’nde eğitim almalarını sağlamak,

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde Atılım Üniversitesi ile işbirliğinin sağlanması ve bu işbirliği kapsamında işbu Sözleşme’nin eki listede sayılan ve marka, model, kalite vb. gibi teknik detay ve içerikleri Atılım Üniversitesince belirlenecek olan materyal ve hizmetleri sağlamak.