Atılım Üniversitesi Kendi Tablet Bilgisayarını Tasarlayan ve Üreten İlk Üniversite!
08.03.2013

Tüm Mensuplarımızın çağdaş teknolojiye daha rahat ve daha ekonomik bir şekilde ulaşımını sağlamak, öğrencilerimizin ders notları, sunumlar, ses ve video kayıtları, etkileşimli ortamlar ve simülasyonları cihazın içindeki portaldan indirerek eğitimlerine ilişkin bütün materyalleri tablet bilgisayarlarından takip edebilmelerini sağlamak üzere tasarlanan mPAD02’nin yapımı tamamlandı.  

MPAD üretilirken malzeme seçimine büyük önem verildi ve ürün benzerleriyle kıyaslanabilecek ölçeklerde tasarlandı. Samsung ve Apple gibi markaların çalıştığı fabrikalardan ürünler temin edildi. Isınma sorunu olmaması için arka kapak alüminyumdan ve servis kolaylığı açısından “açılabilir” şekilde tasarlandı. Üniversitemizin birçok farklı bölümünde okumakta olan öğrencilerden oluşan ekipler tarafından yapılan mPAD02 tasarım açısından mPAD01’den daha farklı.  

Tablet bilgisayarların artık klavyeli üretilebilmesi nedeniyle, mPAD01’de klavye bulunmazken, mPAD02’ye bluetooth klavye eklendi. mPAD02’de ekran boyutu 9 inç’ten 10,1 inç’e yükseltildi, android yazılımı 4’e çıkarıldı ve yazılım geliştirilebilir açık kaynak kodlu tasarlandı. İnce ve şık bir görünüme sahip olan mPAD02, SIM yuvası ile telefona dönüştürülebilir yapıda ve hafiflikte. PC bağlantısı, 3G modül takılabilme seçeneği, HDMI çıkış ile TV gibi cihazlara bağlanabilme özellikleri öne çıkıyor. Ayrıca MicroSD girişi ile hafızası genişletilebilir durumda. 3G, WİFİ, GSM, bluetooth altyapılı ana kart tasarımı ile tüm çağdaş teknolojilere hazır. Üretim safhasının her aşaması, kalite kontrolden ve zorlu testlerden geçirilen yeni versiyonda önemli özelliklerinden biri de kıyaslanabilir ekonomik maliyet. Başta öğrenciler olmak üzere, tüm Atılım Üniversitesi mensupları bluetooth klavyeli mPAD02’ye peşin olarak (KDV dahil) 500-TL, kredi kartına 3 taksit olması durumunda (KDV dahil) 530-TL’ye sahip olabilecek.  (taksitli satışlar sadec Bonus Card ile yapılabilmektedir.)

Öğrenci ve personelimiz; 11.03.2013 Pazartesi günü itibari ile Sn. Aysel Tetik'e başvurarak mPAD02 alabilirler. Cihazın detaylı teknik özelliklerine ulaşmak bu sayfadan ulaşabilirsiniz.