Prof. Dr. Vimal Singh’i Anma Töreni
08.03.2013

 

6 Mart 2013 tarihinde vefat eden Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vimal Singh için 8 Mart 2013 Cuma günü saat 11:00’da Mühendislik Fakültesi Cevdet Kösemen Konferans Salonunda Anma Töreni düzenlenmiştir.

Konuşmacı olarak törene katılan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşmasının ardından, söz alan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Uray Aydın, Prof. Dr. Vimal Singh’in çalışmalarına ve akademik kariyerine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Vimal Singh’in Biyografisi

Prof. Dr. Vimal Singh, 3 Mayıs 1946 tarihinde Hindistan’da doğmuştur. Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinde ilk ve orta öğrenimini 1965 yılında tamamlamıştır. 1969 yılında Banaras Hindu Üniversitesinden Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1971 yılında ise yine aynı üniversiteden onur derecesi ile Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi ünvanını almıştır. 1976 yılında Allahabad Üniversitesinde doktorasını tamamlamıştır. 2002 yılı Eylül ayından itibaren Üniversitemizde bulunan Prof. Dr. Vimal Singh, Üniversitemizdeki öğretim üyeliği görevinden önce, Motilal Nehru Ulusal Teknoloji Enstitüsünde, Banaras Hindu Üniversitesinde, Irak’ta Musul Üniversitesinde ve yine Irak’ta Basra Üniversitesinde görev almıştır. 40 yıllık eğitim kariyerinin 25 yılı tam zamanlı profesör olarak geçmiştir.

Akademik hayatı boyunca yaptığı yayınlardan toplam 1346 atıf almıştır. Atılım Üniversitesinde çalıştığı 10 yılı aşkın süre zarfında 74 SCI yayın yapmış ve bu yayınlara 883 tane atıf almıştır. 41 farklı dergi için hakem, 5 dergide yayın kurulu üyesi olarak görev almıştır. 4 doktora tezi ve 40’ın üzerinde yüksek lisans tezi yönetmiştir. 1971 yılında Banaras Hindu Üniversitesi tarafından altın madalya ile ödüllendirilmiş, 2003 yılında yayınladığı “Stability analysis of discrete-time systems in a state-space realisation with partial state saturation nonlinearities” isimli yayını ile Birleşik Krallık Elektrik Mühendisleri Enstitüsü (IEE) tarafından verilen Heaviside Premium Award ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Who’s Who tarafından çeşitli ödüllere layık görülen Prof. Singh; Üniversitemizden 2003 yılından itibaren her yıl başarı ödülü almıştır.