Liselerarası Fizik-Kimya ve Matematik Yarışmaları
08.03.2013

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü ve Arf Matematik Topluluğu’nca düzenlenen Ortaöğretim Kurumlarıarası Matematik Yarışmalarının dördüncüsü ve Üniversitemiz Fizik Grubu ile Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümünün birlikte düzenledikleri Fizik-Kimya Yarışmasının ilkinin elemeleri 6 Mart 2013 Çarşamba günü yapıldı.

Yarışmalar ile orta öğretim kurumları öğrencilerinin matematik ve temel bilimlerin tanıması, sevmesi ve sayıların eğlenceli dünyasından örnekler görmeleri; öğrencilerin özgüvenlerinin artması, öğrencilerin üniversite ortamını tanıması, okullar arasında sosyal bir ortam oluşması amaçlanmaktadır.

Hukuk Fakültesi Dr. İrfan Yazman Okuma Salonunda gerçekleşen Matematik Yarışmasına 35 lise, Fizik-Kimya Yarışmasına da 26 lise katıldı. Katılan tüm yarışmacılara bilim kitaplarının yanısıra özel olarak bastırılmış olan yarışma tişörtü ve çay kupası verildi.

Elemelerden sonra her yarışma için ilk sekiz sırayı alan okullar finalde yarışmaya hak kazanacaktır.  Final yarışmaları Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonunda liselerden öğrencilerin katılımıyla izleyicilere de açık olarak, Matematik 20 Mart 2013 ve Fizik-Kimya 21 Mart 2013 günleri saat 10:30’da yapılacaktır.  Finalde, yarışmacılara derecelerine göre çeşitli ödüller, madalyalar ve okullara plaketler verilecektir.