Özgür Aksuna ile Süper İletişim
28.02.2013

Max FM Yayın Editörü olan ve Türkiye’yi Uyandıran Adam olarak tanınan Özgür Aksuna, Hayata Atılım Programı kapsamında Hazırlık Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

28 Şubat 2013 Cuma günü Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen Konferansta Özgür Aksuna, radyoculuk hayatı boyunca karşılaştığı enteresan ve komik olayları anlatarak konuşmasına başladı. Radyoculuğun kısa geçmişine de değinen Aksuna, yaptığı işi sevmenin başarıya etkisini vurguladı.

Radyo Televizyon gazetecileri medya Oscarları Ödül Töreninde “Yılın Radyocusu” seçilen Özgür Aksuna, iletişim alanında pek çok ilke imza atıyor. Bu alanda yapmış olduğu çalışmaları öğrencilere aktaran Radyocu, insanların söylemekten en çok imtina ettiği cümlelerin “seni seviyorum, özür dilerim ve yardım eder misin” olduğunu söyleyerek diğer insanlar ile iletişimde dikkat edilmesi gereken konuların ve yapılması gerekenlerin altını çizdi.

“Kelimeleri değiştirin dünyayı değiştirin” sloganına da atıfta bulunan Özgür Aksuna konferansın devamında “beden dili” gibi iletişimin teknikleri hakkında da bilgi verdi.

Öğrencilere yönelttiği sorular ile interaktif bir sunum gerçekleştiren Radyocu sorularını doğru yanıtlayan öğrencilere kitap hediye etti.

Konferans, günün anısına hazırlanan plaketin Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından Özgür Aksuna’ya takdiminin ardından sona erdi.