Üniversitemiz European Consortium for Political Research’e Tam Üye Olarak Kabul Edildi
24.01.2013

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, European Consortium for Political Research  (Siyasi Araştırmalar Avrupa Konsorsiyumu) ECPR’a tam üye olarak kabul edilmiş bulunmaktadır. Daha önce sadece Ankara, Bilkent, Koç, Sabancı ve Boğaziçi Üniversitelerinin üye olduğu ECPR, Atılım Üniversitesini Türkiye’den altıncı üye olarak kabul etti.

Siyaset bilimi ve ilgili disiplinlerde dünya çapında öğretim ve araştırma yapan kurum, üniversite veya bölümlere açık kurumsal bir üyelik organizasyonu olan ECPR,  bünyesinde 10.000’in üzerinde kişisel ve 400 kurumsal üye bulundurmaktadır. Bu ağın bir parçası olmak üniversitelere bilimsel etkinliklere katılım, finansman ve yayın açılarından bir dizi avantaj sağlamakta. Bilimsel etkinlikler için ECPR çalışma atölyelerine ve yıllık ortak oturumlarına ücretsiz katılım olanağı ile başlayan bu avantajlar, ECPR araştırma yöntem ve teknikleri yaz okulu ve iki yılda bir düzenlenen Genel Konferanslar için indirimli katılım ücretleri olarak devam ediyor.

Finansman alanında ise ECPR ortak oturumlara katılmak isteyen araştırmacılar için hibeler, ECPR etkinliklerine katılan lisans öğrencileri için seyahat ve konaklama destekleri ve ECPR tarafından desteklenen lisansüstü konferansları ve yöntem okulları için burslar sağlamaktadır. Yayınlar açısından ECPR, üyelerine, aralarında European Political Science, European Journal of Political Science ve European Political Science Review gibi saygın SSCI dergilerine ücretsiz erişim sağlamakta ve ayrıca ECPR/Routledge yayınevi tarafından basılan kitaplarda önemli oranlarda indirim sağlamakta. Bu üyelik getirilerinden sadece Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün yanı sıra üniversitemizin tüm bölümleri ve öğrencileri faydalanabilecektir.