Gürkan Genç Rusya'da
18.01.2013

13 Ekim 2012 tarihinde Ankara’da Atılım Üniversitesi ana sponsorluğunda başlayan dünya turunun üçüncü ayında Moskova’ya varan Gürkan Genç St. Petersburg’a pedallıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkarak ülkemize 7 yıllığına veda eden Gürkan Genç rotasına Balkanlar ve Ukrayna’nın ardından Rusya’da devam ediyor. 7 kıtada 7 yıl sürecek dünya turunun Avrupa ayağını sürdüren Genç, 128 km daha pedallayarak varacağı St. Petersburg’un ardından Norveç’e geçerek yolculuğuna burada devam edecek.

Devam eden dünya turunun yanı sıra 2010’da Samsun’dan yola çıkarak Japonya’ya uzanan Asya yolculuğunda da Atılım Üniversitesi’nin ‘Hayal Ortağı’ olduğu bisikletli gezgin, takipçilerine ‘Gürkan Genç Gezgin Bursu’ ve ‘Gürkan Genç Eğitim Bursu’ vererek ülkemizde bisiklet kullanımının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.