MARSİS Grubu ile Söyleşi ve Konser
07.01.2013

Atılım Karadeniz Kültürünü Tanıtma Ve Araştırma Topluluğu, Eylül 2010 tarihinde yaklaşık yüz(100) kurucu üyeyle kurulmuş, Aralık 2012 itibari ile üye sayımız yaklaşık dört yüz elliye(450) ulaşmıştır. Topluluğumuzun kuruluş amacı Karadeniz kültürünü anlatmak, bölgenin sorunlarını tartışmak ve çözüm bulmaya çalışmaktır. Yaptığımız ve yapacağımız aktivitelerle Karadeniz kültürü mirasının korunması, ortak değerlerin yaratılmasında bilinç geliştirilmesi ve ortak çalışma platformu oluşturulmasına yönelik üniversite gençliği olarak destek vermeye devam edeceğiz. Topluluğumuz, her eğitim öğretim yılında Karadeniz heyecanını içeren renkli aktiviteler ile üniversitemize sosyal hareketlilik getirmeye devam edecektir.

26 Nisan 1986’da gerçeklesen Çernobil nükleer felaketinin üzerinden tam 26 yıl geçti. Deli yağmurlar, çılgın yeşilimizin üstüne yağdı. Karadeniz’de ölümün adını biz Çernobil koyduk.Bu olaya dikkatleri çekmek için pek çok etkinlik düzenlendi, şarkılar yazıldı, filmler çekildi.

Karadeniz ezgileri ile rock sound’u kurgusunu çok güzel bir şekilde harmanlayan ve şarkılarında işleyen "Marsis" grubunu okulumuzda misafir ettik..
MARSİS grubuKaradeniz’deki Çernobil faciasının etkilerine dikkat çekmek için uyarıyor ve diyor ki, “Dikkat, bu grup yüksek oranda radyasyon içerir”

Karadeniz ezgilerini farklı bir boyuta taşımaya çalışan MARSİS grubuna okulumuzda bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz.