Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı
25.12.2012

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı kapsamında 19 Aralık Çarşamba günü TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu Üniversitemizi ziyaret etti.

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda Geleceğin Liderleri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Burhan Kuzu, basın gündeminde uzun zamandır tartışılan başkanlık sistemi konusunda görüşlerini katılımcılara aktardı. Yeni anayasa konusunda da tartışmalı görülen konulara değinen Kuzu, yeni anayasanın vatandaşlar için önemini ve vatandaşlığın tanımının bu anayasa ile yeniden anlam kazanacağını belirtti.

Katılımın 200 kişiyi bulduğu etkinliğin sonunda öğrenciler Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya sorularını yöneltirken, yerel ve ulusal basının konferansa olan ilgisi yoğun oldu.