Atılım Üniversitesi’nden Uluslararası Bir Proje: Balkan Youth - Open Stages
20.12.2012

 

Atılım Üniversitesi’nin imzalayarak ortakları arasında bulunduğu beş Balkan ülkesinin ortak çalışması ile Bulgaristan Bilimler Akademisi ve Balkan Kültür Araştırmaları Enstitüsü tarafından Gençlik Programları çerçevesinde “Youth in Action Programme, Education and Culture DG” projesi resmen onaylanarak çalışmalarına başlanmıştır.

Hazırlıklarına başlanacak olan “Balkan Gençliği – Açık Sahneler” projesi çok taraflı uluslarası bir gençlik değişim programı olup,  projede Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs olmak üzere 5 Balkan ülkesinden 37 gencin, liderlerin ve proje yürütücülerinin 20-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’da buluşmasına ortam sağlayacaktır.

‘Balkan Gençliği – Açık Sahneler’ projesi gençlere kültürel farklılığın ve bir kültüre veya etnik gruba ait olmanın gençlerin sosyal ve kariyer gelişimine nasıl yansıdığı; gençlerin kültür alanında kariyer ve mesleki perspektiflerini nasıl geliştirdiği konularında tartışma ortamı sağlamayı amaçlamaktadır. Etkinlikler kapsamında katılımcılar, toplum ve kurumların kriz zamanlarında gençler,  sosyal katılım ve mesleki gelişim anlamında geliştirdikleri strateji ve politikalarının en iyi örneklerini sergileyerek bu konuda toplum ve kurumların rollerini tartışacaklardır.

Projenin temel fikri, Balkan ülkelerinde yaşayan, kültür ve sanatla ilgilenen gençleri işbirliği yapma konusunda güdülemek, kültürlerarası anlayış çerçevesinde karşılıklı hoşgörü ve birlikteliğe katkıda bulunmaktır.

Atılım Üniversitesi’nin ortağı olduğu  “Açık Sahneler” Projesi’nde seçilecek olan altı (6) kişilik gençlik grubunun liderliği ve Türkiye ayağı proje yürütücülüğü Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü öğretim elemanlarından Öğr Gör. Pınar Bingöl ve Mimarlık/İç Mimarlık öğretim elemanlarından Yrd. Doç Dr. Aydanur Yenel tarafından gerçekleştiriliyor.

Projeye dahil edilecek öğrencilerde İngilizce diline hakimiyet aranan en önemli seçilme kriterlerinden biridir. Öğrenci seçimi önümüzdeki günlerde ilan edilerek belirlenecektir.