Hayata Atılım Programında Öğrenciler Acar Baltaş ile Buluştu
30.11.2012

 

Atılım Üniversitesi’nin, öğrencilerinin ders dışında da entelektüel birikimimlerini yükseltmek amacıyla uygulamaya geçirdiği “Hayata Atılım Programı”nda bu yılın ilk konuğu Prof. Dr. Acar Baltaş oldu.

Atılım Üniversitesi’nin, değişen dünyada rekabet etmenin ve güçlü bir birey olmanın yolunun dünyayı doğru okuyabilmekten geçtiği anlayışıyla 2011 yılında başlattığı “Hayata Atılım Programı”nın 2012-2013 öğretim yılındaki etkinlikleri Prof. Dr. Acar Baltaş ile başladı.

Akademisyenliğinin yanı sıra psikolog, eğitimci, yazar ve yönetim danışmanı da olan Prof. Dr. Baltaş, 29 Kasım Perşembe günü öğrencilerle buluşarak deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaştı. Baltaş, verdiği konferansta Shackleton, Scott ve Amundsen’in kutup yolculukları ile bu yolculuklarda yaşanan başarı ve başarısızlıklarını irdeleyerek, ‘istemek’, ’tutku’, ‘fedakârlık’ ve ‘mücadele’ gibi doğruluğu tartışılmayan kavramların başarıya ulaşmada nasıl yetersiz kaldığını, bunların ötesine nasıl geçilebileceğini anlattı.  

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da birçok şapkayı başarıyla taşıyan, örnek bir aydın olarak nitelediği Acar Baltaş’ı Atılım Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “bu programla gençlerimizin, her şeyin yeniden kurgulandığı ve dönüştüğü bu dünyayı okuyabilmelerini, yeni fikirler ve yeni yaklaşımlar arasında gezinmelerini ve düşünce dünyalarını zenginleştirmelerini hedefledik.  Bu düşünce zenginliğinin, gençlerimize hayatları boyunca kullanabilecekleri geniş bir dünya ufkunu kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

Hayata Atılım programı kapsamında daha önce Ertuğrul Özkök, Prof. Dr. İlber Ortaylı, M. Said Yazıcıoğlu ve Fügen Ok gibi isimleri konuk eden Atılım Üniversitesi, bu program ile öğrencilerine mesleki yeterlilik kazandırma ve bireysel gelişim odaklı eğitimin yanı sıra, dünyayı okuma, rekabette başarılı olma ve güzel yaşama vizyonunu kazandırmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Acar Baltaş’ın Hayata Atılım Programı kapsamında vereceği konferansın ikinci aşaması ise 6 Aralık’da gerçekleşecek.