GoVenture Girişimcilik Yarışması
19.11.2012

 

12 Kasım - 14 Kasım tarihleri arasında İşletme bölümü global girişimcilik haftası nedeniyle tüm öğrencilerimize açık bir girişimcilik yarışması gerçekleştirdi.

 

Amacın tek kişilik bir dondurma standından maksimum satışı yaparak en yüksek nakit miktarını kazanmak olduğu GoVenture girişimcilik yarışması oyunu öğrenciler arasında internet üzerinden oynandı. Oyunda kurulan işletmede kredi almak veya ortak kullanmak, ne miktar stok bulundurmak, dondurmanın fiyatını ve satış yerini belirlemek, işçi çalışıtırıp çalıştırmamak ve reklam yapıp yapmamak ve hatta günde kaç saat çalışılacağına karar vermek gibi konuları düşünmek gerekiyor.

 

3 gün boyunca 5 kez düzenlenen yarışta ilk gün Denizatı pastanesi, ikinci gün Atılım Üniversitesi Sarmaşık Cafe ve Eğriçimen Restoran, üçüncü gün ise İncek Eczanesi ve Tadım Pizza birincilik ödüllerine sponsor oldular.

 

3. günün sonunda Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi Orhan Engin Okay oyunun rekoru olan 50.000$ değerinde satışı aşarak 84.060$ nakit kazanarak oyuna tycoon olarak adını yazdırdı.