Sınav Kaygısı Semineri
19.11.2012

 

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’nin düzenlediğ ‘Sınav Kaygısı Semineri’ 7 Kasım 2012 Çarşamba günü Seyhan Cengiz Turhan Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Daha önce ‘Etkili Öğrenme’, ‘Zaman Yönetimi’ ve ‘Motivasyon’ konulu seminerler de veren Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’nin bu semineri de öğrencilerden ilgi gördü.

Semineri hazırlayan ve sunan Uzman Klinik Psikolog Simge Saraç, öğrencilerin performanslarını sergilemesi gereken pek çok durumla karşılaştıklarına ve yaşamları süresince çok çeşitli sınav ve değerlendirmelerden geçtiklerine sunumunda yer verdi.

 ‘Sınav Kaygısı’ seminerinin, öğrencilerin sınav veya diğer başka performans sergilemesi gereken durumlarda yaşayabilecekleri kaygıyı tanımaları, kaygının farkına varmaları ve kaygıyı nasıl kontrol edeceklerini öğretmeyi amaçladığını belirten Saraç, bu amaçla seminerde sınav kaygısı nedir, nasıl anlaşılır, sınav kaygısının belirtileri ve sınav kaygısına neden olabilecek faktörlerin öncelikli anlatıldığının altını çizdi.

Sunumun devamında, sınav kaygısı ile başa çıkma yöntemleri konularında bilgiler verilmesi ve uygulamalar yapılmasının gerekliliğine değinen Saraç, başarısız geçen pek çok sınav ve performans değerlendirmesinin, öğrencilerin sınava ne şekilde hazırlanmaları ve nasıl zaman yönetimi yapmaları gerektiğini bilmemeleri nedeniyle kaynaklandığını ve seminerin amacının bu eksikliğin tamamlanması olduğunu belirtti.

Sınav kaygısının, bu hazırlıkların yanı sıra, kişinin özgüveninin arttırılması ve bakış açısının yeniden yapılandırılmasıyla düzeltilebildiğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Simge Saraç, seminerde verilen bilgi ve yapılan uygulamalar yeterli olmadığı takdirde, öğrencilerimizin Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne bizzat başvurarak profesyonel yardım alabileceğini de vurguladı.