Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerimizin TÜBİTAK Başarısı
08.11.2012

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerimizin TÜBİTAK Başarısı

Bölümümüz öğrencilerinden Barış ÖKMEN, Beytullah LALE ve Hakan TOP’un TÜBİTAK 1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı'na “Kaçak Elektriğin Önlenmesi” başlıklı proje ile yapmış oldukları başvuru TÜBİTAK tarafından kabul edilmiştir.

Belirtilen proje kapsamında, öğrencilerimiz günümüzün ve geleceğimizin en önemli konularından biri olan enerji sektörüne katkı yaparak, iş gücünü ve kaçak elektrik kullanımını en alt seviyeye indirmeyi amaçlamaktadırlar.

Söz konusu proje ayrıca, elektrik sayaçlarının uzaktan okunmasını, değerlendirilmesini ve faturalandırılması da hedeflemektedir.

Bölümümüz öğrencilerinden Recep KARAKAŞ’un TUBİTAK-1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı kapsamında başvurmuş olduğu “Pratik Ultraviyole Ölçer Kart Tasarımı” başlıklı projesi TUBİTAK tarafından kabul edilmiştir.

Sözkonusu proje kapsamında güneşten gelen Ultraviyole Işınları (UV)'nın olumsuz etkilerinden ve vücudumuza verdiği zararlardan korunmak için pratik ve cepte taşınabilir boyutta bir Ultraviyole Ölçer kart geliştirilmesi amaçlanmaktadır.