MEUK2012
06.11.2012

 

2. Mühendislik Eğitimi Uluslararası Konferansı (MEUK2012) ile Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar Tartışıldı

Atılım Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Southern Illinois Üniversitesi Edwardsville'in ortaklaşa düzenlediği 2. Mühendislik Eğitimi Uluslararası Konferansı (MEUK2012) 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

Onsekiz ayrı ülkeden yüzden fazla akademisyen ve sanayi temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilmekte olan konferansta MIT, SIUE, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinden davetli konuşmacıların katılımıyla, mühendislikte yeni eğilimler ve yaklaşımlar tartışıldı.

Konferansta özellikle disiplinlerarası çalışmaların mühendislik eğitimindeki önemi, öğrenci motivasyonunun arttırılması, geleceğin mühendislerinden beklentiler, eğitim programlarının güncel gereksinimlere göre yeniden planlanması, üniversite-sanayi işbirliğinin önemi, mühendislik eğitiminde teknoloji ile zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarının hazırlanması, yenilikçi eğitim metodlarının kullanılması ve mühendislik eğitiminde kalitenin arttırılmasına yönelik akreditasyon çalışmalarının önemi gibi konular ele alındı. Konferans Türkiye’de mühendislik eğitiminde farkındalık yaratmak konusunda öncülük ederken, aynı zamanda eğitimi devam eden mühendislik öğrencilerinin de eğitimleri kapsamında yaptıkları projeleri de sunma imkanı sağlandı.

TÜBİTAK’ın konferansa yapmış olduğu destek ile genç araştırmacılar da konferansa katılma ve çalışmalarını konferansta sunma imkanını bulurlarken, konferans bildiriler kitapçığı EBSCO tarafından sunuma hazırlandı. Ayrıca, seçilen makaleler Croatian Journal of Education (SSCI) tarafından yayınlanacak ve ilgililere sunulacak.